skip to Main Content

Erik Breukink moet vertrekken bij Rabobank ploeg

Erik Breukink moet aan het eind van het seizoen vertrekken als technisch directeur van de Rabobank-ploeg. Hij past niet in de plannen van het management, dat een structuurwijziging gaat doorvoeren.

De 48-jarige Breukink was twee jaar als renner actief bij Rabobank en bekleedde vervolgens vanaf 2004 diverse leidinggevende functies.

Onder zijn leiding eindigde de Rus Denis Mentsjov vijf keer op het podium van een grote ronde: in 2005 en 2007 won hij de Ronde van Spanje, in 2009 zegevierde hij in de Giro en in de Tour kwam hij tot een tweede plaats (2010) en een derde plaats (2008). Óscar Freire was drie keer de beste in Milaan-San Remo.

“Had graag doorgegaan”
In totaal ging de Rabobank-formatie met twaalf Tour-etappes aan de haal. De laatste jaren bleven grote successen echter uit. Het bleef in 2011 en 2012 bij één etappezege in de Tour.

“Tot mijn spijt mag ik mijn werkzaamheden niet voortzetten”, toonde Breukink zich teleurgesteld. “Met het grootste gedeelte van de ploeg heb ik tien jaar met veel plezier samengewerkt. Ik had graag doorgegaan, maar ik wens de Rabobank alle succes toe.”

Back To Top