skip to Main Content

Bruyneel neemt het op voor Frank Schleck

schleckTeammanager Johan Bruyneel van RadioShack-Nissan-Trek is ervan overtuigd dat Frank Schleck niet moedwillig doping heeft gebruikt.
De 32-jarige Luxemburger verliet dinsdagavond de Ronde van Frankrijk nadat er in zijn urine sporen werden gevonden van een vochtafdrijvend middel. “Ik kreeg het telefoontje dat iedere sportdirecteur nooit wil krijgen”, verhaalt Bruyneel op zijn blog over het moment dat de UCI hem inlichtte over de positieve test van Schleck.“Ik belde meteen Frank. Hij was duidelijk geschokt en klonk verward.”Volgens Schleck moet iemand hem hebben vergiftigd. “Natuurlijk kan geen enkele directeur zijn renners voortdurend in de gaten houden. Maar ik geloof Frank als hij zegt dat hij onschuldig is, zeker gezien het middel en de aangetroffen hoeveelheid.”
Toch was het nodig om Schleck uit de Tour te halen, meent Bruyneel. “Om Frank de kans te gegeven zich te verdedigen en om de focus te houden op de koers.”
Bruyneel lag de afgelopen maanden overhoop met de klimmer. De teammanager dwong Schleck deel te nemen aan de Giro d’Italia, omdat hij niet tevreden was over diens prestaties.
De Luxemburger deed vervolgens zijn beklag over de gevolgen die een optreden in de Ronde van Italië zou hebben voor zijn Tour.

Back To Top