skip to Main Content

WK Voetbal 2018: Favorieten Duitsland en Brazilië voor het eerst in actie

Nederlands Elftal. Na het fantastische voetbalgevecht tussen topfavoriet Spanje en Portugal, komen de andere favorieten Duitsland en Brazilië op zondag 17 juni voor de eerste keer in actie op het WK Voetbal 2018.

Duitsland – Mexico

Regerend Wereldkampioen Duitsland begint het WK 2018 met een wedstrijd tegen Mexico. De twee landen stonden drie keer eerder tegenover elkaar en alle partijen werden gewonnen door Duitsland. De laatste confrontatie vond plaats tijdens de Confederations Cup 2017. Duitsland stapte met een 4-1 zege van het veld.

Bij Duitsland staat naar alle verwachting Manuel Neuer ‘gewoon’ in het doel. De doelman van Bayern München miste vrijwel het gehele seizoen met een voetblessure, maar werd door Joachim Löw wel meegenomen naar Rusland. “Hij is weer helemaal de oude. Hij is wendbaar en heeft charisma en een groot reactievermogen”, vertelde Löw gisteren.

Daarnaast heeft Duitsland de beschikking over Mesut Özil. Achter de naam van de spelmaker stond een groot vraagteken, maar lijkt tijdig herstelt van een knieblessure. “Hij heeft de laatste twee trainingen volledig kunnen afwerken”, aldus de Duitse bondscoach.

Brazilië – Zwitserland

De vierde dag van het WK 2018 wordt afgesloten met de wedstrijd tussen Brazilië en Zwitserland. Vijf jaar geleden stonden Brazilië en Zwitserland voor het laatst tegenover elkaar. Dit oefenduel werd verrassend een prooi voor de Zwitsers.

Bij Brazilië zullen de ogen vooral op Neymar gericht zijn. De speler van PSG miste de laatste drie maanden van het seizoen, maar maakte tegen Kroatië en Oostenrijk een goede indruk. Bondscoach Tite liet echter weten dat zijn sterspeler nog niet volledig fit is.

Hij gaat de goede kant op. Zijn sprintvermogen is fenomenaal, wat dat betreft heeft hij niets ingeleverd”, aldus Tite tijdens de laatste persconferentie voor het duel met Zwitserland. “Hij zal tijdens het toernooi steeds beter worden.”

Programma WK Voetbal vandaag

Zondag 17 juni
14.00 uur: Costa Rica – Servië
17.00 uur: Duitsland – Mexico
20.00 uur: Brazilië – Zwitserland

Wedden op WK Voetbal 2018

Bij verschillende bookmakers is het mogelijk om te wedden op het WK Voetbal 2018. Het is geen verrassing dat Duitsland @1.46 als favoriet wordt gezien in de partij tegen Mexico @7.00. Wij denken echter dat de Duitsers een lastige openingswedstrijd tegemoet gaan en met 1-1 gelijkspelen @8.50.

Daarnaast denken wij dat Brazilië @1.38 weinig te duchten gaat hebben van Zwitserland @9.00. Onze voorspelling in deze wedstrijd is een klinkende 3-0 zege @9.50 voor de Zuid-Amerikanen. De eerste treffer zal op naam komen van Neymar @3.70, waarna ook Paulinho @3.25 en Gabriel Jesus @4.30 nog tot scoren komen.

Back To Top