skip to Main Content

Play-Offs Eredivisie 2018: Gaan FC Emmen en Almere City promoveren?

Eredivisie Voetbal. Voetbalsupporters uit Emmen en Almere zullen afgelopen nacht weinig geslapen hebben. Hun favoriete club kan zondag 20 mei voor de eerste keer in de historie promoveren naar de Eredivisie.

FC Emmen zal als eerste in actie gaan komen. Zij nemen het op Het Kasteel op tegen Sparta, dat de laatste wedstrijd speelt onder Dick Advocaat. Na het 0-0 gelijkspel in Emmen zal Sparta moeten scoren, om het Eredivisieschap zonder verlenging te behouden. Daarnaast mag FC Emmen niet tot scoren komen, aangezien de Kasteelbewoners dan zelfs twee doelpunten moeten maken.

Deroy Duarte, de talentvolle middenvelder van Sparta, heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop van dit duel. “0-0 is een lastige uitslag. We moeten thuis kunnen winnen van FC Emmen. Ik ga er met vertrouwen naar toe.”

De Graafschap heeft belangrijke uitgoal

Aansluitend aan de wedstrijd tussen Sparta en FC Emmen staat het duel tussen De Graafschap en Almere City FC op het programma. Afgelopen donderdag eindigde het eerste duel dankzij twee erg late treffers in 1-1.

Almere City zal het in de belangrijkste wedstrijd in de geschiedenis van de club moeten doen zonder aanvoerder Tom Overtoom. De middenvelder kreeg in de slotfase van het eerste duel rood, aangezien hij met zijn arm de bal voor de doellijn keerde. Almere City ging nog in beroep, maar dit werd al snel verworpen door de KNVB.

De penalty die hieruit volgde werd feilloos binnengeschoten door Fabian Serrarens, die zijn team hielp aan de belangrijke uitgoal. Almere zal dus tot scoren moeten komen om nog kans te behouden op de Eredivisie. Middenvelder Javier Vet heeft desondanks nog veel vertrouwen in een goede afloop.  

De Graafschap heeft een stevige ploeg, die veel strijd levert”, vertelt Vet. Het zal geen makkelijke pot worden, maar wij geloven oprecht in onze kansen. Of de sfeer op de tribunes een rol zal spelen? Dat denk ik wel, maar in positieve zin. Het is heerlijk om voor zoveel publiek te voetballen. Hoe mooi zou het zijn als we erin slagen om uiteindelijk als winnaar van het veld te stappen.”

Programma play-offs Eredivisie zondag 20 mei

14.30 uur: Sparta – FC Emmen
16.45 uur: De Graafschap – Almere City FC

Wedden op voetbal

Het Nederlandse voetbalseizoen eindigt vandaag met de laatste twee duels voor een plaats in de Eredivisie. Bookmaker Mr Green heeft voor het eerste duel Sparta @1.90 aangewezen als favoriet. Van FC Emmens @3.70 wordt geen overwinning verwacht, al hebben zij al genoeg aan een 1-1 gelijkspel @7.00.

In het tweede duel lijkt De Graafschap @1.33 de meeste kans te hebben op promotie naar de Eredivisie. Wij denken dat het een erg spannende wedstrijd wordt, waarin Almere City @7.30 sowieso weet te scoren. Mede dankzij de trouwe aanhang zal de wedstrijd in 2-1 @8.50 eindigen in het voordeel van de Superboeren.

Back To Top