skip to Main Content

Oranje eindelijk op winst tegen Turkije

Oranje eindelijk weer op winst. Het Nederlands elftal heeft vrijdag de WK-kwalificatie geopend met een gelukkige zege op Turkije (2-0). Een treffer van Robin van Persie voor rust én één van Luciano Narsingh in extra tijd volstonden voor de overwinning.

Trainer Louis van Gaal bleef trouw aan zijn visie. Hij ging voorbij aan reputaties en koos voor de spelers die volgens hem het beste in vorm steken.

De coach maakte geen ruimte in zijn selectie voor Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay. Maarten Stekelenburg, Joris Mathijsen en Klaas-Jan Huntelaar ontvingen wel een uitnodiging maar moesten op de bank plaatsnemen.

Kans
De nieuwe bondscoach zag Bruno Martins Indi na 14 minuten bijna in eigen doel koppen. Jetro Willems gunde zijn tegenstander Arda Turan een enorme kans en ook doelman Krul ging op slag van rust in de fout.

Gelukkig voor hem kopte Umut Bulut op de lat. Oranje mocht bepaald niet mopperen dat het de eerste helft afsloot met een voorsprong. Arjen Robben, met afstand de gevaarlijkste speler van de thuisclub, bediende na 17 minuten Robin van Persie, die keurig raak kopte (1-0).

Oranje gokte vooral op de snelle Robben, die zijn ploeg niet aan een bevrijdende tweede treffer kon helpen. Uiteindelijk deed Narsingh dat wel, na een pass van Strootman.

Back To Top