skip to Main Content

Nederlands Elftal wacht zware wedstrijd tegen angstgegner Portugal

Voetbal Nieuws. Na de verloren oefenwedstrijd tegen Engeland, komt Oranje op maandag 26 maart voor de tweede keer in actie onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman. Om 20.30 uur is EK-kampioen Portugal de tegenstander.

Koeman koos in zijn eerste wedstrijd voor een 3-4-3 opstelling en hij lijkt morgen niet van deze formatie af te wijken. ‘’Als geheel stonden we verdedigend erg goed, vooral de achterste drie. Ik zie geen aanleiding om het systeem te veranderen, maar we moeten wat meer rust aan de bal hebben.’’

Tegen Engeland verdienden debutanten Hans Hateboer en Wout Weghorst hun ‘haasje’. Tegen Portugal is het aannemelijk dat ook anderen hun Oranje-debuut gaan maken. Koeman liet namelijk weten dat hij maandag gaat bekijken of andere spelers meer rust kunnen brengen aan de bal.

Nederland won nog nooit op eindtoernooi van Portugal

Portugal mag met recht een angstgegner worden genoemd voor Oranje. Drie keer eerder stonden de twee voetballanden tegenover elkaar op een groot toernooi, maar nog nooit wist het Nederlands Elftal als winnaar van het veld te stappen.

De eerste ontmoeting op een eindtoernooi was in de halve finale van EURO 2004. Portugal wist zich dankzij een 1-2 overwinning te plaatsen voor de finale in eigen land, die uiteindelijk verloren ging tegen Griekenland.

Twee jaar later, tijdens het WK 2006, was Portugal opnieuw te sterk. Dankzij een treffer van Maniche werd er met 1-0 gewonnen. Echter wordt deze wedstrijd niet onthouden vanwege het mooie voetbal, maar vanwege de veldslag die er op het veld plaatsvond. Scheidsrechter Valentin Ivanov deelde maar liefst 16 gele kaarten en 4 rode kaarten uit.

De meest recente ontmoeting op een EK of WK vond plaats in 2012. Tijdens dit mislukte EK Voetbal kwam Nederland via Rafael van der Vaart nog op een 1-0 voorsprong, maar Cristiano Ronaldo zorgde via twee doelpunten voor een 2-1 overwinning.

Wedden op Nederland – Portugal

Op 26 maart komt Oranje voor de tweede keer in actie onder leiding van Koeman. Bij bookmaker Mr Green is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen. Een overwinning van Nederland staat genoteerd voor @3.35, terwijl een zege van Portugal @2.16x de inleg oplevert. Wij verwachten zelf een spannende wedstrijd waarin Oranje met 0-1 gaat winnen @10.50.

Back To Top