skip to Main Content

Loting voor de achtste finale in de Champions League

De UEFA heeft donderdagmorgen in Nyon de loting voor de achtste finale in de Champions League verricht. De loting leverden fantastische wedstrijden op met Real Madrid-Manchester United en AC Milan-Barcelona als de twee grootste krakers. Maar ook de affiches Arsenal-Bayern München en Celtic-Juventus mogen er zijn.

Nederlanders die in actie komen zijn Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay die het met Schalke 04 opnemen tegen Galatasaray waar Nordin Amrabat voor uitkomt, terwijl Gregory van der Wiel met Paris SG werd gekoppeld aan Valencia. Robben werd met zijn Bayern gekoppeld aan Arsenal zoals eerder vermeld. Nigel de Jong werd met AC Milan gekoppeld aan Barcalona, jammer dat de Nederlander geblesseerd moet toekijken waarschijnlijk. Van Persie zullen we in actie kunnen bewonderen tegen het sterrenensemble van Madrid.

De heenduels in de achtste finale van de Champions League staan gepland voor dinsdag 12, woensdag 13, dinsdag 19 en woensdag 20 februari 2013. De returns vinden plaats op 5, 6, 12 en 13 maart.

Overzicht achtste finales Champions League:

GALATASARAY – SCHALKE 04

CELTIC – JUVENTUS

ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN

SHAKHTAR DONETSK – BORUSSIA DORTMUND

AC MILAN – BARCELONA

REAL MADRID – MANCHESTER UNITED

VALENCIA – PARIS SG

FC PORTO – MÁLAGA

Leuke anekdote bij de ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester United is de volgende: Ferguson en Mourinho ontmoetten elkaar voor het eerst toen Mourinho trainer van FC Porto was. ‘Ik zal goede wijn voor Mourinho moeten bestellen.’ De fles wijn is een ritueel geworden tussen Mourinho en Ferguson. De twee ontmoetten elkaar in 2004, toen Mourinho zijn collega dacht te verrassen met een wijntje. Kenner Ferguson kreeg echter een goedkope wijn voorgeschoteld, iets dat Mourinho nog altijd krijgt te horen. Sindsdien verrassen de twee elkaar bij elke ontmoeting met een fles.

De twee ploegen ontmoeten elkaar eerst op woensdag 13 februari in Madrid, om vervolgens op dinsdag 5 maart de return in Manchester af te werken. Makkelijk belooft het treffen met Real niet te worden voor United. Van de acht ontmoetingen won Manchester er slechts twee.

Back To Top