skip to Main Content

Koeman heeft fitte Oranje-selectie voor treffen met Duitsland

Nations League 2018. Ronald Koeman leeft met een fitte selectie toe naar de interlands tegen Duitsland en België. De bondscoach van het Nederlands elftal trainde vandaag opnieuw met een volledige spelersgroep.

Oranje ontvangt zaterdag Duitsland in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA voor een wedstrijd in de nieuwe Nations League. Rondom dat duel wordt afscheid genomen van Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt. Drie dagen later staat een vriendschappelijke wedstrijd tegen België op het programma. Deze wedstrijd wordt afgewerkt in Brussel.

De Jong 100% fit

Koeman heeft ook weer de beschikking over Frenkie de Jong. De talentvolle Ajax-middenvelder heeft geen last meer van de kuitblessure die hem de laatste duels aan de kant hield. “Ik had zondag al tegen AZ kunnen invallen, maar ben toen uit voorzorg aan de kant gebleven”, aldus  De Jong. “Maar nu ben ik weer voor de volle 100 procent fit.”

Prijzengeld Nations League verhoogd

Daarnaast werd vandaag bekend dat de totale prijzenpot voor de Nations League is verhoogd. Vooral de landen in de A-Divisie, zoals Nederland, profiteren van deze stijging van maar liefst 50%.

Mocht Nederland groepswinnaar worden, dan zou dat 2,25 miljoen euro opleveren, in plaats van 1,5 miljoen. De eindwinst van het toernooi, waarvan de finale in juni 2019 wordt gespeeld, is nu goed voor 6 in plaats van 4,5 miljoen euro. Het maximumbedrag dat een land in de Nations League kan opstrijken, is verhoogd tot 10,5 miljoen euro.

Wedden op Nations League

Nederland verloor vorige maand de eerste wedstrijd in de Nations League van Frankrijk. In het duel tegen rivaal Duitsland moet Oranje winnen om zicht te houden op de eerste plaats. Bookmaker Mr Green verwacht echter niet dat het team van Koeman in staat is om te winnen. Duitsland is favoriet met een odd van @2.02, tegenover een odd van @3.40 op Nederland. Wij verwachten zelf dat Nederland met 3-1 gaat winnen @25.00, met onder andere een treffer van Ryan Babel @4.00.

Back To Top