skip to Main Content

KNVB Beker finale: Gaat Ajax eerste prijs winnen tegen Willem II?

KNVB Beker. Vanavond staat in de Rotterdamse Kuip de finale van de KNVB Beker op het programma. Topfavoriet neemt het hierin op tegen Willem II, dat voor de vierde keer in de historie in de eindstrijd staat.

Voor Ajax zal deze bekerfinale anders aanvoelen dan normaal. Naast een eerste plaats in de Eredivisie staan de Amsterdammers ook nog in de halve finale van de Champions League. Hierin moet het team van Erik ten Hag over drie dagen weer in actie komen tegen Tottenham Hotspur.

De verwachting is daarom dat Ten Hag een aantal basisspelers rust zal gunnen. In principe moet dit tegen Willem II geen probleem zijn. De Tilburgers lijken namelijk op voorhand kansloos, zeker wanneer Ajax haar spel van de afgelopen weken speelt. Toch zullen ze bij Willem II rekening houden met een verrassing en een scenario dat PEC Zwolle enkele jaren geleden had. Zij wonnen met 5-1 van Ajax. Ook de finales in andere landen zijn hoopgevend voor het team van Adrie Koster. Zo wonnen onlangs Stade Rennes en KV Mechelen op verrassende wijze de beker door hoger geklasseerde teams PSG en AA Gent te verslaan.

Wedden op beker voetbal

Bij bookmaker Mr Green is het mogelijk om te wedden op de KNVB Beker finale. Zoals gezegd is Ajax de grote favoriet. Dit zien we ook terug in de odds. Op de Amsterdammers staat een odd van @1.28, tegenover een odd van @9.00 voor Willem II. Wij verwachten zelf een eenzijdige wedstrijd die gewonnen gaat worden door Ajax.

Back To Top