skip to Main Content

Gold Cup 2017: Mexico en VS gaan kwartfinales in als favorieten

Gold Cup 2017. Donderdag en vrijdag worden de kwartfinales van de Gold Cup gespeeld. Mexico neemt het vrijdag op tegen Honduras en de andere favoriet VS treft donderdag El Salvador.

Gold Cup: VS – El Salvador

De Gold Cup is een tweejaarlijks toernooi voor landen in Noord- en Midden Amerika plus de Cariben. Sinds de eerste editie in 1991 heeft Mexico de titel zevenmaal mee naar huis genomen en de VS vijfmaal. El Salvador moet het qua erelijst doen met vier kwartfinales.

Het merkwaardige en unieke aan de Gold Cup is dat na de groepsfase nieuwe spelers mogen instromen. Bij bijvoorbeeld het EK of WK is dat absoluut onmogelijk en mag aan de selectie van 23 man niet meer worden getornd. Maar na de best moeizame eerste drie wedstrijden van Team USA komen de versterkingen eraan: Jozy Altidore, Michael Bradley, Clint Dempsey en keeper Tim Howard.

Dempsey topscorer aller tijden

Dempsey kan niet wachten om het gras in te rennen. De veteraan kan namelijk de topscorer aller tijden worden voor zijn vaderland. Momenteel moet hij Landon Donovan nog voor zich dulden, met 57 treffers. De meeste spelers van de VS spelen in de eigen competitie. Matt Miazga staat onder contract bij Chelsea en speelde vorig seizoen als huurling bij Vitesse.

En ook de spelers van El Salvador verdienen bijna allemaal hun salaris in eigen land en anders in de Major League of in Portugal. VS won vier van de vorige vijf onderlinge duels. De vorige keer was ook in de kwartfinale van de Gold Cup en dat werd een afranseling: 5-1.

Mexico – Honduras

Een drukke zomer voor Mexico, dat vorige maand nog meedeed aan de Confederations Cup. Mexico mist een afmaker, want verder herbergt deze sterke generatie allerlei gewenste kwaliteiten zoals technisch vermogen, hardheid en ervaring op topniveau. Natuurlijk is Javier “Chicharito” Hernandez nog altijd present, maar sinds bondscoach Juan Carlos Osorio aantrad is zijn doelpuntgemiddelde eens per 228 minuten, dus eens per 2.5 wedstrijd. In een toch wat zwakke groep met Jamaica, El Salvado en debutant Curacao werd slechts vijf keer gescoord.

Wedden op Gold Cup 2017

Mexico noteert @1.52, gelijkspel @3.95 en Honduras @5.60 bij de bookmakers. Honduras zal vooral tegen willen houden en gezien Mexico niet al te productief is tippen we onder 2,5 games op @1.71. VS staat op @1.19, gelijkspel op @6.00 en El Salvador op @12.50.

Back To Top