skip to Main Content

Finale tussen River Plate en Boca Juniors wordt gewoon gespeeld

Voetbal Nieuws. De return van de Copa Libertadores-finale tussen Boca Juniors en River Plate vindt zondag ‘gewoon’ doorgang in Madrid, zo heeft het CAS besloten.

Boca wilde de winst van het tweeluik vooraf al toegewezen krijgen, maar kreeg dus nul op het rekest bij het CAS. Eerder vond de Argentijnse club ook al geen gehoor bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL.

Aanval

Het tweede treffen tussen de twee Argentijnse rivalen zou aanvankelijk twee weken geleden in het stadion van River Plate afgewerkt worden, maar werd afgelast vanwege ernstige ongeregeldheden.

Zo vielen fans van de thuisploeg de bus van de bezoekers aan, waarbij meerdere spelers gewond raakten. Beide teams weigerden daarop te spelen, waarna de wedstrijd een dag verplaatst werd, maar ook bij de tweede poging vertikte Boca het om in actie te komen.

Boca Juniors probeerde vervolgens de titel op te eisen bij de CONMEBOL, maar die besloot de wedstrijd in plaats daarvan naar Estadio Santiago Bernabéu in Madrid te verplaatsen.

Diskwalificatie nog mogelijk

De Argentijnse kampioen ging daar niet mee akkoord, maar vond vrijdag ook geen gehoor in een hoger beroep. “We hadden daarna tien dagen de tijd om beroep aan te tekenen bij het CAS, en dat hebben we direct gedaan”, aldus een woordvoerder van Boca Juniors.

Het sporttribunaal boog zich daarop over de zaak buigen en deed zaterdag al uitspraak. Boca eiste dat de wedstrijd in Madrid niet door zou gaan, maar daar ging het CAS dus niet in mee.

Toch is er nog een sprankje hoop voor Boca. Het CAS kan nog wel besluiten om River Plate te diskwalificeren, zodat Boca Juniors zelfs bij verlies nog tot winnaar uitgeroepen zou kunnen kunnen, maar die beslissing valt op een later moment pas.

Wedden op voetbal

Bookmaker Mr Green verwacht dat River Plate het karwei afmaakt in deze ‘thuiswedstrijd’. Een zege van River Plate staat genoteerd voor @2.23, terwijl een titel voor Boca Juniors @3.40x het ingelegde bedrag oplevert. Wij verwachten een beladen duel dat uiteindelijk in een 1-2 zege @12.50 eindigt voor Boca. De winnende treffer komt op naam van Carlos Tevez @7.50.

Back To Top