skip to Main Content

Eredivisie Voetbal: AZ treft zondag een gehavend Feyenoord

Eredivisie. AZ krijgt zondag 1 oktober de kans om de zeperd tegen Excelsior goed te maken. De Alkmaarders treden om 12.30 uur aan tegen landskampioen Feyenoord, dat de nodige spelers moet missen.

Vorige week speelde AZ ook in het eigen AFAS Stadion. Toen werd er met 2-0 verloren tegen het kleine Excelsior. Beide treffers werden gemaakt door Luigi Bruins, die in de eerste tien minuten al twee keer mocht aanleggen vanaf elf meter.

Feyenoord wist vorig weekeinde ook niet te winnen. In De Kuip was promovendus NAC Breda met 2-0 te sterk. Ondanks matig spel kregen de Rotterdammers wel de nodige kansen, waaronder een penalty van Michiel Kramer, maar slaagden zij er niet in om te scoren. Ook midweeks leed Feyenoord een nederlaag. Tegen Napoli werd het 3-1, mede door opnieuw een gemiste penalty van Feyenoord-zijde.

Veel blessures bij Feyenoord

Ondanks het feit dat het nieuwe seizoen pas net op gang is, mist Feyenoord al de nodige basisspelers. Onder andere Kenneth Vermeer en Nicolas Jorgensen zijn al enkele weken niet inzetbaar. Tegen NAC Breda liep Eric Botteghin een knieblessure op en in de warming-up van afgelopen dinsdag moest ook Jan Arie van der Heijden zich laten vervangen met een spierscheuring.

Tegenover het uitvallen van het volledige centrale duo, staat de terugkeer van Sven van Beek. Het jeugdproduct moest het volledige vorige seizoen aan zich voorbij laten gaan, maar maakte tegen Napoli eindelijk weet wat minuten. Giovanni van Bronckhorst heeft er achterin dus gelukkig weer een keuze bij, naast Jerry st. Juste en Renato Tapia die tegen Napoli het centrale duo vormde.

Wedden op Eredivisie Voetbal

Bookmaker Mr Green vindt het erg lastig om een favoriet aan te wijzen voor het duel tussen AZ @2.88 en Feyenoord @2.32. Wij denken zelf dat AZ er met de winst vandoor zal gaan. Feyenoord mist te veel belangrijke spelers om deze lastige uitwedstrijd in winst om te zetten. Wij verwachten een 2-0 overwinning @17.00, met treffers van Wout Weghorst @2.40 en Marko Vejinovic @4.90.

Back To Top