skip to Main Content

Eredivisie Voetbal: Ajax wacht thuiswedstrijd tegen sterk Vitesse

Eredivisie. Na een midweeks bekerprogramma gaat dit weekend de Nederlandse Eredivisie weer van start. Titelkandidaat Ajax, dat vorige week gelijkspeelde tegen ADO Den Haag, wacht een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Voor de KNVB-Beker speelde Ajax op woensdag tegen amateurclub SVV Scheveningen. Zonder al teveel problemen wist het team van Marcel Keizer deze wedstrijd met 1-5 te winnen. Kasper Dolberg was het drie treffers de grote man aan de zijde van de Amsterdammers.

Tegenstander Vitesse, dat in de Eredivisie één plaats boven Ajax staat, blameerde zich midweeks. De regerend bekerhouder ging namelijk na penalties onderuit tegen de amateurs van AVV Swift en kan zich hierdoor volledig gaan focussen op de competitie. Daarnaast komt het team van Henk Fraser natuurlijk nog uit in de groepsfase van de Europa League.

Statistieken in het voordeel van Ajax

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse stond maar liefst 50 keer eerder op het programma. Het is geen verrassing dat Ajax 33 als winnaar van het veld stapte. 15 keer was Vitesse de sterkste en slechts 2 keer eindigde het duel in een gelijkspel.

De laatste jaren probeert Vitesse zich steeds meer te profileren als een club die een bedreiging moet vormen voor de traditionele top drie. Toch wisten de Arnhemmers slechts 1 van de laatste 5 confrontaties met Ajax te winnen. Deze zege werd in het eigen Gelredome geboekt in februari 2015. Vorig seizoen eindigden beide ontmoetingen in een 1-0 overwinning voor Ajax.

Ajax moet winnen om druk te houden op topclubs

Door het puntverlies van vorige week heeft Ajax na vijf wedstrijden al vijf verliespunten. De Amsterdammers hebben geluk dat rivaal Feyenoord vorige week onderuit ging tegen PSV, want daardoor is de achterstand op de koploper slechts twee punten.

Echter kan Ajax zich niet opnieuw puntverlies veroorloven. Feyenoord speelt dit weekend thuis tegen NAC Breda en zal vermoedelijk een ruime overwinning gaan boeken. PSV, dat derde staat met twaalf punten, wacht een lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Wedden op Eredivisie Voetbal

Bookmaker Mr Green verwacht dat Ajax @1.26 in eigen huis gaat winnen van Vitesse @10.00. Wij denken ook dat Ajax als winnaar van het veld stapt, mede dankzij een treffer van Klaas Jan Huntelaar @1.80. Ook de concurrentie zal gaan winnen. Wij verwachten een 3-0 overwinning @7.00 van Feyenoord @1.14 op NAC Breda @17.00 en een 0-1 zege @10.00 van PSV @1.98 op FC Utrecht @3.55. Lees meer over wedden op voetbal.

Back To Top