skip to Main Content

Eredivisie Voetbal: Ajax moet winnen van koploper PSV

Eredivisie Voetbal. Dit weekend staat in de Nederlandse Eredivisie de topwedstrijd tussen Ajax en koploper PSV op het programma. Gezien het verschil op de ranglijst moet Ajax deze wedstrijd winnen, om niet op een onoverkomelijke achterstand te komen.

Ajax vinden we momenteel terug op een derde plaats. De Amsterdammers wisten tot dusver 29 punten uit 14 wedstrijden te behalen. Dit betekent dat Ajax al 13 verliespunten heeft. Afgelopen weekend werd er nog teleurstellend gelijk gespeeld tegen FC Twente. Ondanks een 0-2 en 2-3 voorsprong eindigde het duel in 3-3.

Ajax – PSV

Koploper PSV wist al 39 punten te behalen en heeft daarmee al 10 punten voorsprong opgebouwd op concurrent Ajax. Het team van Phillip Cocu verloor slechts één wedstrijd, uit in Heerenveen. Vorige week was PSV in eigen huis met 1-0 te sterk voor Sparta. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Luuk de Jong.

Wöber twijfelgeval voor duel met PSV

Ajax-trainer Marcel Keizer weet pas op het laatste moment of hij de beschikking heeft over Maximilian Wöber. De Oostenrijkse verdediger trainde gisteren nog apart, nadat hij tegen FC Twente een nekblessure opliep.

Daarnaast het Keizer ook niet de beschikking over Mitchell Dijks en de onlangs zwaar geblesseerd geraakte Daley Sinkgraven. Er zal dus flink gepuzzeld moeten worden voor een sterke defensie. In de voorhoede zal Ajax het nog moeten doen zonder Klaas Jan Huntelaar en Amin Younes.

Broederstrijd in Eredivisie topper

Het duel tussen Ajax en PSV betekent ook de clash tussen de broers Siem en Luuk de Jong. Opvallend genoeg wist de jongere Luuk in vier eerdere ontmoetingen met Siem nog nooit als winnaar van het veld te stappen.

Tijdens de vorige Ajax – PSV, in december 2016, droeg Siem nog het shirt van PSV. Tien minuten voor tijd kreeg hij de Amsterdam ArenA volledig stil door de 1-1 namens PSV binnen te tikken.

Wedden op Eredivisie voetbal

Bookmaker Mr Green heeft Ajax @1.86 als favoriet neergezet voor het treffen met PSV @4.00. Wij zelf verwachten dat het duel gaat eindigen in een gelijkspel @3.65. Er zal een 2-2 eindstand op het scorebord komen te staan @12.50, met treffers van onder meer Kasper Dolberg @2.10 en Jurgen Locadia @3.45.

Back To Top