skip to Main Content

Eredivisie Voetbal 2018: Ajax hoopt voor tweede keer dit seizoen te winnen van Feyenoord

Eredivisie Voetbal 2018. Voetballiefhebbers kunnen zich tijdens de eerste speelronde van 2018 meteen opmaken voor een heerlijke wedstrijd: De Klassieker. Ajax neemt het om 14.30 uur in eigen huis op tegen regerend landskampioen Feyenoord.

De Klassieker van eerder dit seizoen eindigde in een 1-4 overwinning voor Ajax. Klaas Jan Huntelaar bracht Ajax kort na rust op een 0-1 voorsprong, waarna Jens Toornstra de stand gelijk trok. Feyenoord kreeg vervolgens diverse kansen op de voorsprong, maar kon niet voorkomen dat Kasper Dolberg de 1-2 maakte. In de slotfase liepen de Amsterdammers uiteindelijk uit naar 1-4.

Feyenoord moet op de aanval spelen

Analyticus Aad de Mos denkt dat Feyenoord alleen kans maakt in de ArenA als het vol op de aanval speelt. Van de laatste 29 Eredivisiewedstrijden won Feyenoord slechts twee keer tegen de eeuwige rivaal. De laatste zege in Amsterdam dateert zelfs van 2005, toen het 1-2 werd dankzij treffers van Dirk Kuyt en Salomon Kalou.

‘’Ze moeten zorgen dat ze er vol op klappen, puur aanvallend spelen en het zwakste deel van Ajax opzoeken. Dat is de verdediging’’, aldus De Mos. ‘’Als ze Ajax het spel laten maken, komen ze vroeg of laat op achterstand.’’

De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV vindt dat Ajax de grote favoriet is voor dit duel. ‘’Want zij spelen voetbal dat Feyenoord niet kan spelen. Ajax staat onder druk in de titelrace en gaat in feite voor de laatste kans. Dan kunnen ze altijd iets meer, dat zag je eerder dit seizoen tegen PSV. Ze zullen er vanaf de eerste minuut vol voor gaan.’’

Wedden op Eredivisie Voetbal

Bookmaker MrGreen verwacht dat Ajax @1.68 in staat is om in eigen huis af te rekenen met de grote rivaal Feyenoord @4.50. Wij verwachten zelf een wedstrijd met veel eenrichtingsverkeer richting het Rotterdamse doel. Uiteindelijk zetten wij in op een 3-1 overwinning, met minimaal één treffer van Klaas Jan Huntelaar.

Back To Top