skip to Main Content

Eredivisie Klassieker: Landskampioen Feyenoord treft Ajax in eigen huis

Eredivisie. We hebben er acht wedstrijden op moeten wachten, maar aankomende zondag staat de eerste Klassieker van dit seizoen op het programma. Feyenoord neemt het om 14.30 uur in eigen huis op tegen Ajax.

Door de magere resultaten van de laatste weken heeft Feyenoord een achterstand van vijf punten op koploper PSV. Na de thuisnederlaag op NAC Breda, werd er afgelopen weekend opnieuw niet gewonnen in de eigen Kuip. De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle leverde een 0-0 gelijkspel op.

Ook Ajax heeft momenteel een achterstand van vijf punten op PSV. De Amsterdammers begonnen uiterst moeizaam aan het seizoen, maar wisten de laatste twee wedstrijden te winnen. Zowel tegen sc Heerenveen als tegen Sparta werd het 4-0.

In toekomst weer uitpubliek welkom bij Klassieker

Het komt voor de huidige Klassieker nog te vroeg, maar verschillende bronnen rondom Ajax melden dat de gemeenten Amsterdam en Rotterdam weer met elkaar om tafel zitten om uitsupporters toe te laten tot de Klassieker.

De gemeente Amsterdam liet weten positief tegenover het idee te staan. ‘’Maar er moeten nog wel stevige afspraken gemaakt worden. Het is goed dat de KNVB, de clubs en gemeenten samenwerken om voetbalwedstrijden weer zo normaal mogelijk te laten verlopen.’’ Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam vertelde de concrete plannen eerst af te wachten.

De Mos doet voorspelling

Oud-trainer Aad de Mos durfde al een voorspelling te doen voor de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Hij verwacht dat het duel in een 1-1 gelijkspel gaat eindigen, waardoor PSV nog verder uit kan lopen op de ranglijst. ‘’Ik geloof in een 1-1 eindstand. Noteer ‘m maar’’, aldus De Mos, die in het verleden onder meer trainer was van de Amsterdammers.

Wedden op Feyenoord – Ajax

Bookmaker Mr Green verwacht een spannende wedstrijd, waarin het lastig is om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Wij verwachten een 2-1 overwinning @10.00 van Feyenoord @2.65 op aartsrivaal Ajax @2.45.

Back To Top