skip to Main Content

Eredivisie 2018: Feyenoord wil Europese kater wegspoelen tegen De Graafschap

Eredivisie Voetbal. Feyenoord krijgt vanmiddag de kans om zich te herstellen van de zeperd die is opgelopen in de Europa League wedstrijd tegen Trencín. De Rotterdammers gaan op bezoek bij promovendus De Graafschap.

Tegen Trencín moest Feyenoord de nodige basisspelers missen. Zo kwamen bijvoorbeeld aanvoerder Robin van Persie, Nicolai Jorgensen en Eric Botteghin niet in actie op het Slowaakse kunstgras. Vanmiddag kunnen ‘RvP’ en Botteghin in ieder geval wel weer hun opwachting maken.

“We hebben een aantal spelers terug. Alles wat we donderdag qua spel en instelling niet hadden, hebben we zondag nodig om tot een goed resultaat te komen. We willen de competitie goed starten, dat is nu het enige dat telt”, aldus Van Bronckhorst.

Lastig op Vijverberg

De meest succesvolle Feyenoord-trainer van deze eeuw verwacht dat het een lastige uitwedstrijd gaat worden op de stijf uitverkochte Vijverberg. De traditionele top drie heeft het structureel gezien altijd lastig op bezoek bij De Graafschap.

“We weten hoe De Graafschap-uit is”, vervolgt Van Bronckhorst. “Zij zullen vol voor een goed resultaat gaan en daar moeten wij op de juiste wijze mee omgaan. In dat opzicht moeten we laten zien dat we geleerd hebben van de wedstrijd tegen Trencín.”

Knop moet om

Ook de jonge doelman Bijlow, die er afgelopen donderdag niet goed uitzag bij één van de Slowaakse treffers, is van mening dat de knop weer om moet. “Een kleine teleurstelling over de wedstrijd tegen Trencín moet er nog zijn, maar zondag is ook heel belangrijk. De knop moet om. We krijgen een snelle kans op revanche. De Graafschap wil laten zien dat ze in de Eredivisie horen en volle bak gaan. Wij moeten ons ding doen.”

Programma Eredivisie voetbal vandaag

Zondag 12 augustus
12.30 uur: ADO Den Haag – FC Emmen
14.30 uur: Vitesse – FC Groningen
14.30 uur: De Graafschap – Feyenoord
16.45 uur: AZ – NAC Breda

Wedden op voetbal

Ondanks de forse nederlaag in de Europa League wordt Feyenoord wel als favoriet gezien in de wedstrijd tegen De Graafschap @5.40. Een overwinning voor de Rotterdammers staat genoteerd voor @1.54. Wij verwachten zelf een spannende wedstrijd die in een 2-2 gelijkspel gaat eindigen @14.00.

Back To Top