skip to Main Content

El Clasico 2018: Barcelona favoriet tegen ultieme rivaal Real Madrid

Spaans Voetbal. Barcelona werd onlangs kampioen van de Primera Division en Real Madrid speelt later deze maand de finale van Champions League. Desondanks zullen beide clubs hier vanavond niet mee bezig zijn en alles op alles zetten om El Clasico te winnen.

Ondanks het feit dat Barcelona vorige week kampioen werd, heeft Real Madrid al laten weten dat de spelers geen erehaag zullen vormen. ‘De Koninklijke’ doen dit, omdat Barcelona in december geen erehaag vormde nadat Real Madrid het WK voor Clubteams had gewonnen.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde gaf aan geen seconde wakker te liggen van deze beslissing. ‘’We hebben er al veel te veel over gesproken. Zelf hechten we er niet zoveel waarde aan. Ik vind het in elk geval geen gebrek aan respect’’, aldus Valverde.

Real Madrid wil revanche

Het zal ongetwijfeld weer een derby worden, waarin beide teams tot het uiterste zullen gaan. Barcelona wil voor eigen publiek niet afgaan, terwijl Real Madrid niets liever dan revanche wil nemen voor de 0-3 nederlaag eerder dit seizoen in eigen huis.

Mocht Real Madrid met de overwinning vertrekken uit Catalonië, dan is het de 73e overwinning in de klassieker. Barcelona wist 70 wedstrijden te winnen, terwijl 33 wedstrijden onbeslist eindigde. Ook het doelsaldo van beide teams is licht in het voordeel van Real: 284 om 280.

Wedden op El Clasico

Bij diverse bookmakers is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de laatste El Clasico van dit voetbalseizoen. Bookmaker Mr Green heeft thuisteam Barcelona aangewezen als favoriet voor deze wedstrijd. Voor iedere euro op de kersverse kampioen krijg je @1.72 terug. Real Madrid is underdog met een notering van @4.10.

Naast het kiezen van alleen de winnaar, zijn er nog tal van andere mogelijkheden om op in te zetten. Denk je dat Coutinho tot scoren komt in Camp Nou, dan keert Mr Green @2.85 de inleg uit. En een gele kaart voor de spijkerharde Real Madrid-verdediger Sergio Ramos is goed voor een odd van @2.00.

Back To Top