skip to Main Content

EK vrouwen 2017: Engeland nipt favoriet op Oranje Leeuwinnen

EK vrouwen 2017. Nederland speelt donderdag vanaf 20:45 uur in de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen (WEURO 2017) tegen Engeland.

Het stadion van FC Twente in Enschede zal tot de nok gevuld zijn met in oranje uitgedoste supporters, al zal de Engelse entourage zich ook niet stil houden.

Nederland – Engeland halve finale WEURO 2017

Deze halve finale voelt een beetje aan als een eindstrijd. Dit zijn namelijk (tot nu toe) de twee beste landen van het toernooi en beide hebben hun vier voorgaande duels gewonnen. Ook zijn dit de selecties met de meeste aanvallende flair, de friste spelopvattingen en de meeste pit. Het is dan ook toepasselijk dat deze match de records qua bezoekers gaat verbreken. Er worden circa 30.000 man verwacht in De Grolsch Veste en dat is voor een dameswedstrijd in Nederland de nieuwe piek.

Gevaar van topschutter Jodie Taylor

De Engelse Lionesses missen vaste keeper Karen Bardsley. Zij raakte in de kwartfinale tegen Frankrijk geblesseerd. Haar vervanger is vermoedelijk Siobhan Chamberlain. Ook is Jill Scott absent vanwege een schorsing. Wel present is topschutter Jodie Taylor, die al vijf treffers heeft gemaakt. De Nederlandse doelvrouw Sari van Veenendaal heeft haar echter goed bestudeerd. “Jodie heeft een neusje voor de goal, ze loopt graag uit de rug van haar tegenstandster weg en bespeelt de ruimte goed”, analyseert ze.

En wat verwacht bondscoach Sarina Wiegman? “Ze spelen heel opportunistisch met een heel gevaarlijke voorhoede”, vertelt de succescoach. “Maar we spelen steeds tegen heel goede spitsen. We moeten ervoor zorgen dat de organisatie goed staat en moeten alert zijn.” In november 2016 verloren de Oranje Leeuwinnen met 1-0 van Engeland (goal Taylor). Maar Wiegman heeft een optimistische blik op die nederlaag: “Toen vond ik ook dat we het betere van het spel hadden.”

Lastige opgave door Oranje Leeuwinnen

Voor Nederland zou het de eerste finale ooit op een grote eindronde kunnen worden. In 2009 was Oranje er op het EK al dichtbij, maar toen stond Engeland in de halve finale in de weg. Het werd in de verlenging 2-1 door de nu dus geschorste Scott. Sowieso heeft Nederland het niet al te briljant gedaan tegen Engeland: van de negentien duels werden er maar drie gewonnen.

Wedden op Nederland – Engeland

Engeland is nipt favoriet op @2.45, gelijkspel noteert @3.10 en Nederland @2.80. Een nerveuze match ligt in het vooruitzicht. We tippen onder de 2,5 goals op @1.50 bij bookmaker Mr Green

Back To Top