skip to Main Content

EK 2020 Kwalificaties: Kraker tussen Nederland en Duitsland

EK Voetbal 2020. Vanavond staat voor het Nederlands Elftal de tweede kwalificatiewedstrijd voor EURO 2020 op het programma. Om 20.45 uur is Duitsland de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

Nederland is de kwalificaties voor het EK 2020 goed gestart. Afgelopen donderdag werd er met 4-0 gewonnen van Wit-Rusland. Memphis Depay was met twee treffers en twee assists de grote man aan de zijde van Oranje. Duitsland kende daarentegen geen goede generale voor het treffen met Nederland. In een oefenduel tegen Servië werd er teleurstellend gelijkgespeeld.

‘Niet meer zo beladen’

Hoewel Duitsland door veel Oranje-supporters nog altijd wordt gezien als de ultieme rivaal, is het duel volgens directeur Nico-Jan Hoogma niet meer zo beladen als voorheen. “Vroeger spraken onze opa’s en oma’s slecht over de Duitsers vanwege de oorlog. Dat is niet meer zo”, aldus Hoogma.

“Als kind kan ik me nog herinneren dat het een soort feestdag was als Nederland tegen Duitsland voetbalde. Dan werd bij de buren in de tuin een tent opgebouwd en keken we daar met z’n allen de wedstrijd op tv”, vertelde de voormalig speler van HSV.

Hoogma is blij dat Nederland na een slechte periode op de weg terug is. “We zijn een klein land, maar een groot voetballand. We houden vast aan onze voetbalfilosofie. Dat zal altijd zo blijven.”

Programma EURO 2020 kwalificaties vandaag

15.00 uur: Wales – Slowakije
18.00 uur: Hongarije – Kroatië
20.45 uur: Cyprus – België
20.45 uur: Nederland – Duitsland
20.45 uur: Noord-Ierland – Wit-Rusland

Wedden op voetbal

Bij Mr Green kan je wedden op jouw favoriete wedstrijd in de EURO 2020 kwalificaties. Nederland @2.50 wordt door de bookmakers beschouwd als favoriet tegen Duitsland @2.80. Wij verwachten zelf een spannende wedstrijd die in een gelijkspel gaat eindigen. Op een puntendeling staat een odd van @3.75.

Back To Top