skip to Main Content

Duitsland – Mexico halve finale Confederations Cup

Confederations Cup 2017. Donderdag om 20:00 uur staan Duitsland en Mexico te Sotsji tegenover elkaar in de halve finale van de Confederations Cup.

De winnaar mag zondag aantreden in de finale tegen Chili, dat Portugal na strafschoppen naar huis stuurde (0-0, 3-0).

Duitsland – Mexico Confed Cup

Duitsland reisde af naar Rusland voor de Confederations Cup met een veredelde jeugdselectie. Sterren als Thomas Muller, Mats Hummels en Manuel Neuer werden doodleuk thuis gehouden. Niet omdat ze te oud zijn, of uit vorm, of probleemmakers zijn.

Maar simpelweg omdat bondscoach Joachim Low alvast wat talenten die op de deur kloppen wat toernooi-ervaring wil geven. En de Duitse kampfgeist blijkt er ook bij hen al in te zitten. Sinds 2004 heeft Duitsland in elke eindronde minstens de halve finale gehaald en die reeks wordt hier dus voortgezet, even los van de vraag of dit een groot toernooi is.

Toen de Confederations Cup begon telde deze selectie amper spelers met meer dan dertig caps achter de naam. Julian Draxler was de meest ervaren naam. Zijn leeftijd? 23 jaar! Niet dat deze Mannschaft uit broekies bestaat trouwens: de meesten zijn tussen de 22 en 25 jaar en zullen dus zo tussen het WK 2018 en WK 2022 gaan pieken. Dit is het ideale moment om ze een hele luxe opleiding te geven.

Selectie Mexico klaar voor WK voetbal 2018

Bij Mexico lopen er heel wat dertigers rond en ook een paar mannen met meer dan honderd caps. Captain Rafael Márquez bijvoorbeeld, 38 jaar en 141 interlands. En PSV-er Andrés Guardado is dertig en staat alweer op 138 caps. Dit is een selectie die nu al klaar is voor het WK 2018. De zes goals die El Tri maakte in de groepsfase kwamen van zes verschillende spelers, om te onderstrepen dat Mexico niet alleen op de spitsen leunt voor de productie.

Deze landen komen elkaar weinig tegen in het internationale voetbal. De laatste confrontatie vond alweer twaalf jaar geleden plaats en dat was ook op de Confederations Cup. Het werd toen 3-3.

Wedden op Confederations Cup 2017

Duitsland noteert @1.95, gelijkspel @3.55 en Mexico @3.70. We denken dat de Mexicaanse krijgers het wel gaan redden tegen de jonkies. Mexico naar de finale, ongeacht op welke manier, noteert @2.45.

Back To Top