skip to Main Content

Contractverlenging van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04

De contractverlenging van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04 lijkt slechts een kwestie van tijd. De Oranje-international heeft de lichten op groen gezet om te praten met de club uit Gelsenkirchen om een langere samenwerking aan te gaan. De voormalige spits van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan beschikt bij de Duitse topclub nog over een verbintenis tot medio 2013. Door de nog maar kort resterende looptijd van het contract werd de ophef en onrust over de toekomst van Huntelaar de voorbije maanden steeds groter.

Omdat Huntelaar zelf positief tegenover een nieuw contract bij Schalke staat, wordt er inmiddels gesproken over de voorwaarden. De contractduur is evenwel nog niet duidelijk. De goede woon- en privé-omstandigheden (hij woont in zijn vertrouwde Achterhoek op slechts een uur rijden van Gelsenkirchen) zijn voor Huntelaar een van de redenen om niet per se een transfer af te dwingen.Dat internationale topclubs als Arsenal en Liverpool concreet geïnteresseerd waren zorgde recentelijk voor nog meer aandacht voor de toekomst van Huntelaar. Hoewel Huntelaar eerder de ambitie uitsprak ooit nog eens in Engeland te gaan voetballen, lijkt een overeenkomst met Schalke nu toch in de maak.

In Gelsenkirchen is Huntelaar (een van de) vedetten en is hij met het oog op het traject richting het WK van 2014 ook verzekerd van zo goed als alle speeltijd. Met Schalke werd de eerste seizoenshelft wel in mineur afgesloten. Door een reeks slechte resultaten werd coach Huub Stevens op straat gezet na een 1-3 verlies tegen SC Freiburg. De trainer die ooit nog de UEFA Cup won met Schalke 04 en volgde ook nog uitschakeling in het toernooi om de DFB Pokal. Wel werd eerder al overwintering in de Champions League afgedwongen De verbintenis van Stevens liep nog een half jaar door tot medio 2013. Schalke ging direct op zoek naar een interne oplossing. Jens Keller, die in Gelsenkirchen als jeugdtrainer actief was, neemt voorlopig de honneurs waar. Tot een schokeffect heeft het niet geleid afgaande op het feit dat Schalke uitgeschakeld is voor de beker.

Back To Top