skip to Main Content

Champions League Voetbal: Chelsea hoopt te stunten tegen Barcelona

Champions League. Dinsdag 12 maart en woensdag 13 maart kunnen voetballiefhebbers weer genieten van krakers in de Champions League. Het mooiste affiche staat op woensdag op het programma. Barcelona speelt dan in het eigen Camp Nou tegen Chelsea.

Drie weken geleden stonden de twee topteams tegenover elkaar op Stamford Bridge. Ondanks het feit dat ‘Barça’ het veldoverwicht had, was het Chelsea dat via Willian op voorsprong kwam. Messi voorkwam met zijn eerste goal ooit tegen Chelsea een nederlaag.

Dertiende ontmoeting Barcelona en Chelsea

Barcelona en Chelsea stonden twaalf keer eerder tegenover elkaar, waarvan het elf keer ging om een wedstrijd in de Champions League. In de Champions League eindigde een duel tussen Barcelona en Chelsea maar liefst zes keer in een gelijkspel. Daarnaast werd er drie keer gewonnen door de Londenaren en slechts twee keer door Barcelona.

Op basis van deze statistieken is het team van Antonio Conte dus niet helemaal kansloos in Camp Nou. ‘’We spelen een belangrijke wedstrijd, maar het gaat niet gemakkelijk worden’’, vertelt de Italiaan op de officiële website van Chelsea.

‘’We moeten ons beste spel laten zien, want we spelen tegen een van de beste teams ter wereld. We moeten goed voorbereid zijn, net zoals in de eerste wedstrijd waarin we eigenlijk foutloos hebben gespeeld’’, aldus Conte, die als trainer nog nooit de Champions League wist te winnen.

Programma Champions League

Dinsdag 13 maart
20.45 uur: Manchester United – Sevilla
20.45 uur: AS Roma – Shakhtar Donetsk

Woensdag 14 maart
18.00 uur: Besiktas – Bayern Munchen
20.45 uur: Barcelona – Chelsea

Wedden op Champions League

Bookmaker Mr Green verwacht dat Barcelona @1..42 zich gaat plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Wij delen deze mening en verwachten een 2-0 nederlaag @7.00 voor Chelsea. Daarnaast denken wij dat Manchester United @1.62 in eigen huis gaat winnen van het Spaanse Sevilla @6.10.

Back To Top