skip to Main Content

Champions League voetbal 2018: Ajax favoriet tegen Sturm Graz

Voetbal nieuws. Voor Ajax start vanavond het nieuwe voetbalseizoen. De Amsterdammers beginnen in de tweede voorronde van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz uit Oostenrijk.

Ajax heeft geen goede herinneringen aan Oostenrijkse tegenstanders. In 2014 werd het team van toenmalig trainer Frank de Boer in de knock-outfase van de Europa League uitgeschakeld door Red Bull Salzburg. Eén jaar later ging Ajax in de derde voorronde van de Champions League verrassend onderuit tegen Rapid Wien.

Vanavond hoopt Ajax meer geluk te hebben. De Oostenrijkse verdediger Maximiliaan Wöber liet weten vertrouwen te hebben in een goede afloop. Hij benadrukte wel dat het team uit zijn thuisland niet onderschat moet worden. “Sturm Graz is een goed team dat zeer compact verdedigt met vijf verdedigers, maar er ook erg snel uit kan komen en voorin veel individuele kwaliteit heeft.”

De Mos heeft zijn twijfels

Aad de Mos betwijfelt of Ajax in staat is om te winnen van Sturm Graz. De Mos is bang voor eenzelfde scenario als twee weken geleden, toen de Amsterdammers met 3-1 onderuit gingen tegen het Belgische Anderlecht.

“Ik denk dat Sturm Graz-trainer Heiko Vogel voor 3-5-2 kiest en daarmee voor een kopie van het systeem van Anderlecht”, aldus De Mos, voormalig trainer van Ajax. “Ze konden geen vuist maken tegen drie centrale verdedigers en hadden geen antwoord op de ‘hoge’ vleugelverdedigers. Bijna alles ging verkeerd.”

De 71-jarige Hagenaar is wel van mening dat Ajax kwalitatief een stuk beter is dan de Oostenrijkse opponent. “Als het ook maar een klein beetje goed staat bij Ajax, dan wint het. Dan geeft de individuele klasse van Ajax de doorslag. Maar er moet wel een team staan dat weet hoe het Sturm Graz moet bestrijden. En daar heb ik mijn twijfels over.”

Vermoedelijke opstellingen

Ajax: Onana, Mazroui, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico, Eiting, Schöne, Van de Beek, Neres, Ziyech en Huntelaar.

Sturm Graz: Siebenhandl, Avlonitis, Ferreira, Hierlander, Hosiner, Lovric, Maresic, Obermair, Pink, Spendlhofer en Zulj.

Wedden op voetbal

Bij diverse bookmakers is het mogelijk om te wedden op de voorronde van de Champions League. Bookmaker Mr Green heeft Ajax aangewezen als favoriet voor deze wedstrijd in eigen huis. Een overwinning van de Amsterdammers is goed voor een odd van @1.31. Mocht Sturm Graz een belangrijke zege boeken, dan krijg je @9.00 terug voor iedere ingezette euro. Wij verwachten zelf een gemakkelijke 3-1 overwinning van Ajax @11.00.

Back To Top