skip to Main Content

Champions League finale 2018: Real Madrid treft gemotiveerd Liverpool

Voetbal nieuws. Real Madrid en Liverpool gaan vanavond onderling uitmaken wie de winnaar wordt van de Champions League in seizoen 2017/2018. Dit prachtige affiche begint om 20.45 uur in Kiev.

Real Madrid wist de ‘Cup met de Grote Oren’ al twaalf keer eerder te winnen en is sinds de eerste eindzege in 1956 recordhouder. Tegenstander Liverpool wist de Europa Cup I / Champions League vijf keer te winnen. Hiermee zijn de Britten gedeeld derde, samen met Bayern Munchen en Barcelona. AC Milan staat tweede op de ranglijst met zeven overwinningen.

Liverpool straalt vertrouwen uit

Liverpool-coach Jürgen Klopp staat bekend om zijn emotionele en enthousiaste stijl van coachen. Als trainer wist hij nog niet eerder de Champions League te winnen. Wel stond hij met Borussia Dortmund in de finale van 2013, die verloren ging tegen Bayern München. Hij is ervan overtuigt dat hij ditmaal wel als winnend coach met de cup in handen staat.

“Ervaring is belangrijk en ik weet zeker dat Real Madrid enkele seconden voor de wedstrijd begint meer vertrouwen voelt dan wij”, vertelt Klopp op de persconferentie. “Maar de wedstrijd eindigt niet op dat moment, die begint dan pas.”

De Duitse coach beaamt dat Real Madrid beschikt over een kwalitatief enorm sterk team, maar heeft veel vertrouwen in een goede afloop voor ‘zijn’ Liverpool. “Als je wedstrijden van Real Madrid bekijkt, denk je: wow, ze zijn echt sterk. Maar ze hebben nog nooit tegen ons gespeeld. Wij zijn Liverpool. We hebben een goede ploeg en bovendien zit het in het DNA van deze club om grootse dingen te kunnen realiseren. Niemand verwachtte dat we hier zouden staan, maar we staan er wel. Want wij zijn Liverpool.”

Wedden op Voetbal

Gezien de staat van dienst wordt Real Madrid @2.12 gezien als favoriet voor deze Champions League finale. Liverpool is met een odd van @3.25 duidelijk de underdog, maar in 2005 zagen we dat dit niet per definitie iets hoeft te betekenen.

Wij verwachten een spannende wedstrijd, waarin Real Madrid bij rust op voorsprong staat @2.55. De eerste treffer zal van de voet komen van, wie anders dan, Cristiano Ronaldo @4.10. In de tweede helft zal Marco Asensio de tweede en laatste treffer @9.50 voor Real Madrid maken, dat uiteindelijk met 2-0 weet te winnen @15.00 van het moedige Liverpool.

Back To Top