skip to Main Content

Champions League 2017-2018: Nice favoriet tegen Ajax

Champions League. Veel Eredivisieclubs zijn weliswaar nog bezig met hun voorbereiding, maar voor Ajax begint het seizoen vanavond. De verliezend finalist van de Europa League treft om 20.45 uur Nice in de kwalificaties van de Champions League.

Voor Ajax is de ontmoeting met Nice de eerste belangrijke wedstrijd na het droevige gebeurtenis met de talentvolle Abdelhak Nouri. De jonge middenvelder kampte eerder deze maand met hartproblemen en het uitzicht op volledig herstel is nihil.

Toch zullen de Amsterdammers moeten proberen de vervelende omstandigheden om te zetten in positieve energie. Na het mislopen van het kampioenschap zullen ze de kwalificaties moeten overleven, om uiteindelijk deel te mogen nemen aan de lucratieve Champions League.

Gelijke kansen voor Nice en Ajax

Als we Ajax-coach Marcel Keizer moeten geloven, dan maken beide teams evenveel kans op de overwinning. ‘’Ik denk dat het fiftyfifty is’’, aldus Keizer. ‘’Het kunnen twee mooie wedstrijden gaan worden.’’

De debuterende coach moet wel erkennen dat de Franse competitie iets hoger aangeschreven is dan de Nederlandse Eredivisie. Desondanks acht hij zijn eigen ploeg gelijkwaardig aan de nummer drie van de Ligue 1 van vorig seizoen.

‘’Ik verwacht dat wij veel balbezit zullen hebben’’, vertelde de voormalig trainer van Jong Ajax. ‘’Echter zijn zij erg sterk in de omschakeling en kunnen binnen drie of vier pases bij ons voor het doel staan. Het is dus zaak om de verdediging goed op orde te hebben.’’

Favre heeft huiswerk gedaan

Aangezien de thuiswedstrijd van groot belang is, heeft Nice-trainer Lucien Favre zijn huiswerk goed gedaan. Gezien het niveau van Ligue 1 verwacht Favre dat zijn team toch wel de favoriet is.

Over tegenstander Ajax had Favre het volgende te vertellen: ‘’Ze staan graag één op één en zijn met name achterin snel. Ze spelen in een 4-3-3 systeem, volgens de oude filosofie van Ajax. Ook al speelden ze onder Louis van Gaal 3-4-3, met ‘papa Kluivert in de spits’.

Wedden op Nice – Ajax

Bookmaker Mr Green heeft wel een favoriet voor deze kwalificatiewedstrijd. Deze rol is weggelegd voor Nice @2.30. Ajax is met een notering van @3.10 duidelijk de underdog. Zelf verwachten wij een spannende wedstrijd, die uiteindelijk eindigt in een 1-1 gelijkspel @6.30. Hierdoor zal Ajax een goede uitgangspositie hebben voor de return in Amsterdam.

Back To Top