skip to Main Content

Ajax grote favoriet in Champions League ontmoeting met AEK Athene

Champions League. Ajax keert vanavond terug in de Champions League. De Amsterdammers, ingedeeld in een ploeg met onder andere Bayern München, neemt het om 18.55 uur in eigen huis op tegen AEK Athene.

Om de enorme verwachtingen toch enigszins te temperen, liet coach Erik ten Hag weten dat zijn ploeg niet zomaar gaat winnen van AEK Athene. “Aan de Champions League doen alleen maar goede ploegen mee. En AEK is Europees heel geslepen”, aldus Ten Hag, die aangeeft dat zijn ploeg vol vertrouwen is.

Verrassend genoeg werd ook bekendgemaakt dat Kasper Dolberg mogelijk plaatsneemt op de bank. De Deen ontbrak maandag nog bij het duel van Jong Ajax. “Dolberg had problemen in de knieholte, ik zou dat geen blessure willen noemen”, zei Ten Hag. “Ik vind ook niet dat spelers die er lang zijn uit geweest eerst voor Jong Ajax moeten voetballen. Als ik een rastalent als Dolberg zonder risico kan selecteren, dan doe ik dat.”

Goede herinneringen aan AEK Athene

Het is vanavond pas de derde keer dat Ajax en AEK tegenover elkaar staan. De voorgaande twee ontmoetingen stammen uit de groepsfase van het magische Champions League seizoen 1994/1995.

De uitwedstrijd tegen de Grieken werd op 28 september 1994 met 1-2 gewonnen, dankzij goals van Jari Litmanen en Patrick Kluivert. De return in het Olympisch Stadion op 7 december 1994, toen Ajax al zeker was van een plaats in de kwartfinale, leverde een 2-0-zege op. Het werd de avond van Tarik Oulida, die als 20-jarig talent beide treffers voor zijn rekening nam.

Wedden op voetbal

Als we de verschillende bookmakers moeten geloven staat er weinig een nieuwe overwinning van Ajax in de weg. De Amsterdammers zijn aangewezen als grote favoriet. Een zege van Ajax staat bij Mr Green genoteerd voor @1.36. Wij verwachten zelf een sterk optreden van het team van Ten Hag en zetten in op een 3-1 zege @11.00 met een treffer van onder andere Dusan Tadic @2.75.

Back To Top