skip to Main Content

Ajax gaat voor eerste plaats in groepsfase Champions League

Champions League. Ajax wil voor eigen publiek de kroon op een prachtige eerste helft van het Europese seizoen zetten. De Amsterdammers zijn al zeker van de knock-outfase, maar winst op Bayern München betekent dat Ajax als eerste eindigt in de groep.

“We komen uit de voorronden en hebben ons heel goed ontwikkeld”, blikte trainer Erik ten Hag vooruit. ,”Maar het moment is nu niet daar om achterom te kijken. We mogen ons meten met één van de beste ploegen van de wereld. Alles zal moeten kloppen, willen we winnen. Maar we gaan daarvoor.”

Kovac looft Ajax

Niko Kovac wil dat zijn team vanavond beter voor de dag komt dan tijdens de heenwedstrijd in Bayern. “Inmiddels weten we beter. Ajax heeft heel veel kwaliteit. We willen winnen en vooral niet weer de fouten maken die we toen maakten”, aldus de Kroaat.

Kovac benadrukte bij zijn perspraatje dat hij met Bayern vol voor de eerste plaats in de poule gaat, al liet de trainer van de Duitse topclub ook weten vooral blij te zijn dat overwintering in de Champions League al zeker is.

“De eerste plaats is ons doel, maar de wereld vergaat niet als we tweede worden. Het zal denk ik niet weer tot een crisis en negatieve krantenkoppen leiden”, aldus de veelvuldig bekritiseerde oud-middenvelder, die in Amsterdam niet kan beschikken over onder anderen Arjen Robben.

“Ik zal in ieder geval weinig aan mijn basisploeg veranderen en mogelijk zelfs niets”, aldus Kovac. “Dit team heeft de stijgende lijn te pakken.”

Wedden op Champions League

Bookmaker Mr Green heeft Bayern München aangewezen als favoriet voor de wedstrijd tegen Ajax @3.70. Een zege van de Duitsers staat genoteerd voor @2.00. Wij verwachten zelf een spannend duel dat Ajax met 3-1 @23.00 gaat winnen. Van Ajax-zijde verwachten wij dat de eerste treffer wordt gescoord door Frenkie de Jong.

Back To Top