skip to Main Content

Wimbledon Tennis 2017: Roger Federer en Novak Djokovic in actie

Wimbledon 2017. Zaterdag 8 juli staan de laatste derde ronde wedstrijden op Wimbledon op het programma. Roger Federer gaat spelen tegen Mischa Zverev en Novak Djokovic neemt het op tegen Ernests Gulbis uit Letland.

Novak Djokovic – Ernests Gulbis

Djokovic, drievoudig winnaar op Wimbledon, verschijnt vandaag 15.30 uur Nederlandse tijd op de baan voor zijn wedstrijd tegen Gulbis. De Serviër won zijn eerste twee wedstrijden van Martin Klizan en Adam Pavlasek. De inmiddels 28-jarige Gulbis was dit toernooi al te sterk voor Victor Estrella en Juan Martin Del Potro.

Djokovic en Gulbis hebben zeven keer eerder tegen elkaar gespeeld. De huidige head-to-head tussenstand is 6-1 in het voordeel van de Serviër. Gulbis boekte zijn enige overwinning in 2009, tijdens het hardcourttoernooi van Brisbane. De daaropvolgende vier wedstrijden werden allemaal gewonnen door ‘Djoko’.

Roger Federer – Mischa Zverev

De 35-jarige Federer wacht een wedstrijd tegen service-volley speler Zverev, de oudere broer van de talentvolle Alexander. Deze partij zal rond 17.30 uur Nederlandse tijd van start gaan op het center court.

Voor Federer zijn de eerste twee wedstrijden probleemloos verlopen. In de eerste ronde zag hij tegenstander Alexander Dolgopolov opgeven en in de tweede ronde won hij met 3-0 in sets tegen Dusan Lajovic. Tegenstander Zverev was met 3-0 te sterk voor Bernard Tomic en had een zware vijfsetter nodig tegen Mikhail Kukushkin.

Gezien zijn huidige vorm lijkt Federer de gedoodverfde favoriet in deze wedstrijd. Dit blijkt ook uit zijn voorgaande ontmoetingen op gras tegen de linkshandige Zverev. Tijdens het grastoernooi van Halle 2013 won Federer zelfs met 6-0 en 6-0 van Zverev. Eerder dit jaar, opnieuw in Halle, werd met 6-4 en 7-6 voor ‘The FedExpress’.

Programma Wimbledon zaterdag 8 juli

15.30 uur: Novak Djokovic – Ernests Gulbis
16.00 uur: Tomas Berdych – David Ferrer
16.30 uur: Alexander Zverev – Sebastian Ofner
17.30 uur: Roger Federer – Mischa Zverev
17.30 uur: Dominic Thiem – Jared Donaldson

Wedden op Wimbledon

Bookmakers hebben duidelijk een voorkeur voor Roger Federer @1.04 en Novak Djokovic @1.07. Ook denken dat deze twee toppers gaan winnen. Wij voorspellen een 3-0 overwinning in sets voor Federer @1.44 tegen Zverev @13.00. Daarnaast voorspellen wij een overwinning met 3-1 in sets van ‘Djoko’ @3.90 op Gulbis @10.00.

Back To Top