skip to Main Content

Nederlands Davis Cup team vecht voor laatste kans tegen Canada

Davis Cup 2018. Het Nederlands Davis Cup team begint vanavond met een 1-2 achterstand aan de laatste speeldag van de ontmoeting tegen Canada. Een plaats in de Wereldgroep 2019 staat op het spel voor het team van Paul Haarhuis.

Oranje kwam op de openingsdag meteen op een 0-2 achterstand, na nederlagen van Robin Haase en Thiemo de Bakker. Haase ging ondanks een voorsprong onderuit tegen Denis Shapovalov en De Bakker moest zijn meerdere erkennen in Milos Raonic. Gisteren wisten Jean Julien Rojer en Matwé Middelkoop wel te winnen in het dubbelspel. Alleen twee zeges op de slotdag zijn voldoende voor de overwinning in deze interland.

Haase niet in actie

Nederland kan op de laatste speeldag helaas niet rekenen op Haase. De 32-jarige kopman kampt met een knieblessure, die hij in zijn wedstrijd tegen Shapovalov heeft opgelopen. De plaats van Haase wordt ingenomen door Scott Griekspoor, die debuteert voor Oranje. De 27-jarige Griekspoor is de nummer 224 van de wereld en gaat spelen tegen Raonic, die maar liefst 204 plaatsen hoger staat op de ATP-ranglijst.

Aansluitend aan de wedstrijd tussen Griekspoor en Raonic komt De Bakker voor de tweede maal in actie. De Hagenaar neemt het op tegen Shapovalov. Mocht Griekspoor in staat zijn om Raonic te verslaan, zal de beslissing tussen Nederland en Canada in dit enkelspel vallen.

Wedden op tennis

Door de afmelding van Haase zijn de kansen voor het Nederlands Davis Cup team een fors stuk geslonken. Bookmaker Mr Green noteert een zege van Griekspoor namelijk voor @13.00. Raonic @1.03 is gezien zijn plaats op de wereldranglijst natuurlijk de grote favoriet. Daarnaast is Shapovalov @1.12 favoriet voor zijn ontmoeting met De Bakker @6.75 in de vijfde en laatste partij.

Back To Top