skip to Main Content

Finale Wimbledon 2018: Novak Djokovic treft verrassende Kevin Anderson

Wimbledon 2018. Vandaag staat alweer de laatste wedstrijd op het programma van Wimbledon 2018. In de finale van het heren enkelspel neemt voormalig nummer één Novak Djokovic het op tegen Kevin Anderson.

Djokovic is vanwege blessureleed teruggevallen naar de 21 plaats op de wereldranglijst. De Serviër bereikte de finale in Londen dankzij overwinningen op Tennys Sandgren, Horacio Zeballos, Kyle Edmund, Karen Khachanov, Kei Nishikori en Rafael Nadal.

De Zuid-Afrikaanse Anderson kan gezien worden als dé verrassing van het toernooi. De huidige nummer acht van de wereld wist namelijk nog nooit verder dan de vierde ronde te komen van het mooiste Grand Slam toernooi van het jaar. Tijdens dit toernooi wist hij onder meer al te winnen van titelverdediger Roger Federer. De finale bereikte hij uiteindelijk dankzij een marathonpartij tegen John Isner.

Djokovic sterk tegen Anderson

De 31-jarige Djokovic en één jaar oudere Anderson zijn geen onbekenden voor elkaar. De twee tennissers stonden zes keer eerder tegenover elkaar. De huidige head-to-head is 5-1 in het voordeel van ‘Djoko’. Anderson wist alleen de eerste ontmoeting, tijdens het Masterstoernooi in Miami in 2008, in winst om te zetten.

Op het heilige gras van Wimbledon nam Djokovic het twee keer eerder op tegen Anderson. De Serviër won in 2011 in straight sets en moest zich vier jaar later terugknokken na een 0-2 achterstand in sets. Uiteindelijk zegevierde hij met 7-5 in de vijfde en beslissende set.

Wedden op tennis

Bookmaker Mr Green geeft je de mogelijkheid om te wedden op Wimbledon. Gezien zijn staat van dienst is Djokovic @1.17 natuurlijk de favoriet in deze Wimbledon finale. De Serviër won het toernooi namelijk al drie keer. Een nieuwe verrassing van servicekanon Anderson @5.20 mag echter niet uitgesloten worden, zeker niet met deze ondergrond.

Wij verwachten een spannende finale, waarbij de eerste set via een tiebreak wordt beslist @1.85. Toch zal Djokovic de wedstrijd in vier sets in zijn voordeel beslissen @3.60.

Back To Top