skip to Main Content

Finale Australian Open 2019: Klassieker tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal

Australian Open 2019. Zondag 27 januari staat alweer de herenfinale van de Australian Open op het programma. Topseed Novak Djokovic neemt het hierin op tegen zijn grote rivaal Rafael Nadal.

De 31-jarige Djokovic bereikte vrijdag de finale na een eenvoudige 3-0 overwinning in sets op Lucas Pouille uit Frankrijk. Een dag eerder had gravelkoning Nadal ook al weinig moeite om de finale te bereiken. De Spanjaard won 3-0 van Stefanos Tsitsipas, die een ronde eerder te sterk was voor Roger Federer.

Rijke historie

Djokovic en ‘Rafa’ hebben natuurlijk een rijke geschiedenis als het gaat om onderlinge wedstrijden. Maar liefst 52 keer stonden de huidige nummer één en twee van de wereld tegenover elkaar. 27 partijen werden gewonnen door Djokovic en 25 keer stapte Nadal als winnaar van het veld.

Opvallend genoeg stonden de rivalen slechts één keer eerder tegenover elkaar op de Australian Open. Dit was in de finale van de editie van 2012. Djokovic won deze ontmoeting uiteindelijk met 3-2 in sets.

Wedden op tennis

Bij de bookmakers is Djokovic aangewezen als favoriet in dit prachtige affiche in Melbourne. Een zege voor de Serviër staat bij Mr Green genoteerd voor @1.74. Mocht Nadal er met de winst vandoor gaan, dan krijg je bij Mr Green @2.14x het ingelegde bedrag terug. Het is dus zeker de moeite waard om een weddenschap te plaatsen.

Back To Top