skip to Main Content

Finale ATP Barcelona: Rafael Nadal treft verrassing Stefanos Tsitsipas

ATP Barcelona. Rafael Nadal (ATP-1) staat vanmiddag opnieuw in de finale van het grote graveltoernooi in Barcelona. De 31-jarige Spanjaard neemt het om 16.00 uur op tegen de verrassing van het toernooi, Stefanos Tsitsipas uit Griekenland.

‘Rafa’ kan voor de elfde keer het ATP 500-toernooi van Barcelona op zijn naam schrijven. Tussen 2005 en 2013 was hij acht keer de sterkste. Daarnaast won de Spanjaard het toernooi nog in 2016 en 2017.

De beste gravelspeler aller tijden is sinds zijn terugkeer weer bezig aan een ijzersterke serie. Vorige week won hij namelijk het prestigieuze toernooi in Monte Carlo, door in de finale gemakkelijk af te rekenen met Kei Nishikori. In het hele toernooi verloor hij bovendien niet één set. Ook in Barcelona is Nadal nog zonder setverlies.

Sterk optreden Tsitsipas

In de finale krijgt ‘Rafa’ te maken met een speler uit de nieuwe generatie. Tegenstander Tsitsipas is namelijk pas 19-jaar en is debutant in Barcelona. De huidige nummer 63 van de wereld verraste eerder deze week door te winnen van top 10-speler Dominic Thiem. Dankzij een deze op Pablo Carreno-Busta schopte hij het zelfs tot de finale.

Nadal en Tsitsipas staan vanmiddag voor de eerste keer in hun carrière tegenover elkaar. Gezien de huidige vorm van Nadal is het maar de vraag of Tsitsipas kans maakt op een zege of dat hij alleen als speelbal dient voor ‘Rafa’. Zelf zijn wij bang voor de laatste optie.

Wedden op tennis

Bij diverse bookmakers is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de finale van het ATP-toernooi van Barcelona. Bookmaker Mr Green heeft een zege van Nadal genoteerd voor @1.03. Erg lucratief is het dus niet om alleen te wedden op Nadal als winnaar van de finale.

Kijken we verder, dan kunnen we ook kiezen voor het aantal gespeelde sets of games. Wij denken dat ‘Rafa’ de openingsset met 6-2 gaat winnen, waardoor een handicap van ‘-2,5 games’ tot de mogelijkheden behoort @1.56. Uiteindelijk voorspellen wij een 2-0 overwinning in sets @1.20 voor de beste gravelspeler ooit.

Back To Top