skip to Main Content

Azarenka naar finale US Open

Azarenka naar finale US Open.Victoria Azarenka heeft vrijdag de finale van de US Open bereikt. De nummer één van de wereld rekende in de halve finale af met Maria Sjarapova uit Rusland: 3-6, 6-2, 6-4.
De Wit-Russische treft zaterdag in de eindstrijd de winnares van de partij tussen de Amerikaanse Serena Williams en Sara Errani uit Italië.
De 23-jarige tennisster uit Minsk won begin dit jaar de Australian Open, door in de finale Sjarapova te kloppen. Dat was de eerste Grand Slam-titel van Azarenka. Op voorgaande edities van de US Open was de Wit-Russin nog nooit verder gekomen dan de vierde ronde.
Azarenka laat dit jaar in New York echter zien stappen te hebben gemaakt. In de kwartfinale rekende ze al af met de Australische titelverdedigster Samantha Stosur en vrijdag was Azarenka ook te sterk voor Sjarapova, de winnares van 2006.
Azarenka en Sjarapova maakten er in het Arthur Ashe-stadion een luidruchtig duel vanaf de baseline van. De toptennissters bestookten elkaar met harde slagen, steeds begeleid met luid gekreun.
”In de tweede set vond ik mijn ritme”, zei de Wit-Russin na afloop. ”Ik sta hier voor het eerst in de finale, geweldig!”

Back To Top