skip to Main Content

Australian Open 2013 zonder Zvonareva

Van maandag 14 tot en met zondag 27 januari 2013 vindt het eerste grote tennistoernooi van het nieuwe jaar plaats; de Australian Open. In Melbourne strijden 128 mannen en 128 vrouwen om de titel op het hardcourt van Australië.

Eén der grote namen bij de dames kan al worden doorgestreept. Vera Zvonareva heeft te veel last van een schouderblessure en heeft daarom nu al te kennen gegeven dat ze Melbourne zal mijden. De 28-jarige Russin stond niet lang geleden tweede op de ranglijst van de WTA.

Schouderblessure Zvonareva

De voormalige nummer twee van de wereld kampt met een schouderblessure. De organisatie van het eerste grandslamtoernooi van 2013 liet dit vrijdag weten. Zvonareva zou ook haar opwachting maken in Auckland, maar ook hier heeft ze zich voor afgemeld.

De jaren lijken te gaan tellen bij de speelster die het juist moet hebben van fitheid, vastheid en inzet. In 2012 miste ze namelijk Roland Garros en de US Open. Door die inactiviteit is ze inmiddels gedaald naar plek 49. Vorig jaar won ze samen met Kutznetsova de beker in het damesdubbel op de Australian Open.

Ook Kim Clijsters neemt geen deel aan de eerste grand slam van 2013. Dat is geen verrassing, want de Belgische tennismoeder heeft voor de tweede keer, en ditmaal echt definitief afscheid genomen van de sport. Dat deed ze door vorige week een exhibitiematch te spelen tegen haar oude rivale Venus Williams en door een handvol interviews en andere optredens in de media. Clijsters denkt dat Serena Williams de meeste kans maakt om in 2013 bij de vrouwen te winnen.

De Australiërs zien natuurlijk liever landgenote Sam Stosur na twee weken tennis met de blinkende beker in haar handen. In september 2011 won ze haar eerste en tot nu toe enige grand slam te New York. Vervolgens ging ze als kanshebber richting het moederland, maar in de voorbereidende toernooien te Brisbane en Sydney vloog ze er in de eerste ronde uit. En die miserabele preparatie trok ze door met een snelle exit in Melbourne. Ze sluit dit jaar af als nummer negen. “Vorig jaar bevroor ik en voelde ik me niet vrij in mijn hoofd. Ik was te passief, ik wist niet hoe het tij te keren”, zegt Stosur.

Bij de mannen is Djokovic onbetwist de favoriet. In de afgelopen vijf jaar won hij drie keer. Sinds 2008 heeft hij slechts zestien sets verloren en er 88 gewonnen. De Serviër zal zijn nieuwe successen en populariteit maximaal uitbuiten, want hij heeft onlangs een contract getekend met het sportmarketingbureau IMG.

Back To Top