skip to Main Content

ATP World Tour Finals: Novak Djokovic favoriet tegen Alexander Zverev

ATP Tennis. Topseed Novak Djokovic (ATP-1) kan vanavond voor de vijfde keer in zes jaar tijd de ATP World Tour Finals op zijn naam schrijven. Hiervoor moet hij om 19.00 uur wel af zien te rekenen met Alexander Zverev (ATP-5).

Djokovic bereikte de finale dankzij een 2-0 overwinning op Kevin Anderson. Verder wist de nummer één van de wereld in de groepsfase te winnen van Zverev, Marin Cilic en John Isner. In al zijn wedstrijden hoefde hij niet één set af te staan.

Tegenstander Zverev kwam vorig jaar tijdens zijn debuut niet verder dan de groepsfase en mag zich in 2018 meteen opmaken voor de finale. Het supertalent eindigde als tweede achter Djokovic en won gisteren in de halve finale van Roger Federer.

Opvallend was de let die de Duitser aanvroeg in de tiebreak van de tweede set. In zijn ooghoeken zag hij een bal stuiteren, waarna hij het overgespeelde punt en uiteindelijk de wedstrijd won. Dit leverde Zverev een flink fluitconcert op.

Djokovic dit jaar ongeslagen

De 31-jarige Djokovic zal met vertrouwen uitkijken naar zijn finale tegen Zverev. De huidige head-to-head tussenstand is weliswaar 2-2, maar de twee duels die Djokovic en ‘Sasha’ dit jaar uit hebben gevochten werden gewonnen door de Serviër.

Een van deze twee overwinningen werden in de groepsfase van dit eindejaarstoernooi behaald. Na een spannende eerste set die met 6-4 naar ‘Nole’ ging werd het tweede bedrijf eenvoudig met 6-1 gewonnen. Djokovic zal uiteraard tekenen voor een soortgelijk wedstrijdverloop in de finale vanavond.

Wedden op ATP Tennis

Bookmaker Mr Green heeft zijn zinnen in ieder geval gezet op een overwinning voor Djokovic. Een nieuwe titel in Londen voor de nummer één staat genoteerd voor @1.14x het ingelegde bedrag. De 21-jarige Zverev is met een odd van @6.10 de underdog. Wij verwachten dat de Duitser geleerd heeft van zijn forse nederlaag en deze keer met een 2-1 overwinning in sets @12.50 de ATP Finals wint.

Back To Top