skip to Main Content

ATP Toernooi Monte Carlo: Rafael Nadal hoopt op nieuwe titel in Monaco

ATP Tennis. Vandaag is in Monte Carlo het lucratieve graveltoernooi weer van start gegaan. Rafael Nadal en Novak Djokovic lijken op voorhand de grootste kanshebbers voor de titel. Zij hebben, net als de top 8 geplaatste spelers, een bye in de eerste ronde.

De 32-jarige Nadal is elfvoudig winnaar in Monte Carlo en wist de laatste drie edities op zijn naam te schrijven. Vorig jaar verloor de gravelkoning niet één set tijdens dit toernooi en was hij in de finale te sterk voor Kei Nishikori. Zijn jacht naar een nieuwe titel begint hij dit jaar met een wedstrijd tegen Roberto Bautista-Agut of John Millman.

Novak Djokovic is de grootste uitdager voor ‘Rafa’. De Serviër, winnaar in 2013 en 2015, reikte het vorig jaar tot de laatste 16 en zal dit jaar hopen op meer. Hij begint tijdens de 2019-editie met een wedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Thanasi Kokkinakis en Philipp Kohlschreiber.

Geen Federer in Monte-Carlo

Roger Federer is een van de grote afwezigen tijdens het ATP 1000-toernooi in Monte Carlo. De Zwitser maakte enige tijd geleden bekend dat hij dit jaar wél actief is tijdens het gravelseizoen, maar wacht blijkbaar nog even met zijn voorbereiding op Roland Garros, het grootste graveltoernooi ter wereld.

Wedden op tennis

Bij Mr Green is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de toekomstige winnaar van het belangrijke ATP-toernooi in Monte Carlo. Nadal is met een odd van @1.80 de absolute topfavoriet, gevolgd door zijn grote uitdager Djokovic @4.00. Outsiders voor de titel in Monte Carlo zijn Dominic Thiem @7.00 en Alexander Zverev @17.00.

Back To Top