skip to Main Content

ATP Doha: Bautista-Agut treft oud top 10-speler Berdych in finale

ATP Tennis. Zaterdag 5 januari staat de finale van het ATP-toernooi in Doha op het programma. Deze finale gaat tussen de 30-jarige Roberto Bautista-Agut (ATP-24) uit Spanje en de Tsjech Tomas Berdych (ATP-71).

Bautista-Agut start de finale als hoogst geplaatste speler en lijkt daarmee licht de favoriet. De Spanjaard bereikte de finale in Doha dankzij overwinningen op Matteo Berrettini, Guillermo Garcia-Lopez, Stanislas Wawrinka en topseed Novak Djokovic. Alleen tegen Djokovic moest de Spanjaard één set inleveren.

Tegenstander Berdych, voormalig top 10-speler en eenvoudig verliezend finalist in Doha, won in zijn road-to-the-final van Philipp Kohlschreiber, Fernando Verdasco, Pierre-Hugues Herbert en Marco Cecchinato. Ook Berdych verloor op weg naar de finale slechts één set.

Berdych leidt in head-to-head

Op basis van voorgaande ontmoetingen zal Berdych met vertrouwen uitkijken naar het treffen met Bautista-Agut. Zes keer eerder stonden de twee heren tegenover elkaar op het hoogste niveau. Vier wedstrijden werden gewonnen door de 33-jarige Berdych en twee keer stapte Bautista-Agut als winnaar van het veld.

De laatste confrontatie stond tijdens de Australian Open 2016 op het programma. In de vierde ronde van dit Grand Slam-toernooi was het Berdych die na vijf sets aan het langste eind trok. De laatste zege van Bautista-Agut op ‘Birdman’ dateert van het Masters-toernooi van Indian Wells 2014.

Wedden op tennis

Bookmaker Mr Green verwacht dat Bautista-Agut vandaag de sterkste is in de finale van het toernooi in Doha. Een zege van de Spanjaard staat genoteerd voor @1.60. Wanneer Berdych zijn eerste titel in Doha weet te winnen, dan keert de bookmaker @2.35x het ingelegde bedrag uit. Wij verwachten een mooie wedstrijd waarin Bautista-Agut met 2-1 in sets weet te winnen @4.00.

Back To Top