skip to Main Content

Wie wordt de winnaar van de World Matchplay 2012?

Barney World Matchplay dartsWorld Matchplay 2012 -Dit weekend gaat het dartstoernooi World Matchplay van start in de Winter Gardens in Blackpool. Met Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Kim Huybrechts en nog 28 andere topdarters. Het toernooi duurt een week, van 21 t/m 29 juli.
Op het World Matchplay dartstoernooi in Blackpool doen 32 darters mee, de beste 16 darters van de wereld nemen het op tegen elkaar en tegen de 16 darters die zich via de ProTour Order of Merit hebben gekwalificeerd. De topfavoriet is Phil Taylor die het toernooi nu al vier keer op rij heeft gewonnen en hij is dan ook vast van plan om zijn lustrum dit jaar vol te maken. In totaal won hij het World Matchplay-toernooi al dertien keer.

Onder de deelnemers zien we drie Nederlanders: Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort. En de Belgische dartssensatie Kim Huybrechts is ook van de partij. Ze nemen het op tegen Adrian Lewis, Colin Lloyd en James Wade, Gary Anderson, Simon Whitlock, Dave Chisnall en nieuwkomer in de PDC Dean Winstanley. Wedje leggen wie er wint?

Back To Top