skip to Main Content

Redelijke loting beachvolleyballers

beachvolleyballReinder Nummerdor en Richard Schuil hebben het donderdagavond niet slecht getroffen bij de loting voor de voorronde van het olympisch beachvolleybaltoernooi. Erdmann en Matysek, al eens tweede op een EK, zijn op papier de gevaarlijkste tegenstanders, terwijl ook het Letse tweetal tot een verrassing in staat is. Niettemin was bondscoach Michiel van der Kuip tevreden.

”Het is een goede loting. Het is natuurlijk een zware poule, maar het had veel zwaarder gekund. Het zegt ook weer niet zoveel, hebben we in Peking gezien. Daarom leven we van wedstrijd naar wedstrijd en onderschatten niemand.”

Keizer/Van Iersel

Marleen van Iersel en Sanne Keizer nemen het in Londen in groep D op tegen onder anderen de sterke Amerikaansen April Ross/Jennifer Kessy. De andere opponentes zijn de Spaansen Liliana Fernandez/Elsa Baquerizo en de Argentijnsen Maria Zonta/Ana Gallay.
”Dat klink als een prima loting toch?”, twitterde Keizer. ”Valt niet tegen. Kom maar op”. Van Iersel viel haar meteen bij. ”Tevreden. Laat het nu maar beginnen.”
Madelein Meppelink en Sophie van Gestel, die zich op het laatste moment nog kwalificeerden voor de Spelen, treden om te beginnen als outsiders aan in poule E tegen Talita da Rocha/Maria Antonelli (Bra), Sara Goller/Laura Ludwig (Dui) en Becchara Palmer/Louise Bawden (Aus).
”Het is niet slecht dat ze tegen zulke sterke duo’s spelen”, reageerde bondscoach Victor Anfiloff. ”Dat brengt het beste in hen boven.”

Back To Top