skip to Main Content

World Matchplay 2018: Van Barneveld begint tegen taaie Anderson

World Matchplay Darts. Raymond van Barneveld hoopt na de sensationele uitschakeling van Michael van Gerwen wel zijn eerste wedstrijd in Blackpool te winnen. Hiervoor moet hij zien af te rekenen met Kyle Anderson uit Australië.

‘Barney’ wist de World Matchplay nog nooit te winnen, maar door de nederlaag van Van Gerwen zullen de ogen nu wel meer op hem gericht zijn. Toch zal het niet eenvoudig gaan worden tegen Anderson, die een voorsprong heeft in de head-to-head. Van de vijf onderlinge partijen wist de Australiër er drie te winnen. De laatst twee confrontaties gingen de kant op van Van Barneveld, die hierdoor wel met vertrouwen aan de oche staat.

9-darter

Van Barneveld gooide acht jaar geleden een perfecte leg op de World Matchplay en deed dit in zijn eerste ronde wedstrijd tegen Denis Ovens. Het was de tweede 9-darter ooit op dit toernooi, nadat, wie anders dan, Phil Taylor hem gooide in 2002.

Eerder deze week blikte de PDC terug op deze unieke prestatie en gezien de reactie van ‘Barney’ heeft hij enorm veel zin in deze week. Hij plaatste onder deze video namelijk: “Er gaat er nog een komen…”.

Speelschema World Matchplay vandaag

Zondag 22 juli, 14.00 – 18.00 uur
Darren Webster – Steve Lennon
Ian White – Max Hopp
Gerwyn Price – Joe Cullen
Daryl Gurney – Steve West

Zondag 22 juli, 20.30 – 24.00 uur
Mensur Suljovic – Steve Beaton
Gary Anderson – Stephen Bunting
Rob Cross – Mervyn King
Raymond van Barneveld – Kyle Anderson

Wedden op darten

Bij bookmakers is het mogelijk om te wedden op darten. Bookmaker Mr Green verwacht dat Van Barneveld zich gaat plaatsen voor de tweede ronde. Een zege van ‘Barney’ staat genoteerd voor @1.44. Wij denken dat de Nederlander met 10-7 wint @7.50 en verwachten daarnaast een zege van wereldkampioen Cross @1.27.

Back To Top