skip to Main Content

WK Darts 2018: Van der Giessen hoopt op finale Van Gerwen – Taylor

WK Darts 2018. Aanstaande donderdag gaat in Londen het WK Darts 2018 van start. Michael van Gerwen is de titelverdediger en lijkt ook voor deze editie de favoriet. Voor Phil Taylor betekent het definitief zijn laatste toernooi op het hoogste niveau.

Als topseed zien we Van Gerwen terug in het bovenste speelkwart. RTL7-verslaggever Arjan van der Giessen verwacht dat ‘MvG’ gemakkelijk de kwartfinale haalt. ‘’Als alles goed gaat komt daar een kwartfinale tussen Van Gerwen en Van Barneveld uit’’, vertelt Van der Giessen. ‘’Heel mooi natuurlijk. Raymond stijgt vaak boven zichzelf uit op een WK, maar normaal gesproken gaat Michael door.’’

Rob Cross tegen Van Gerwen in halve finale

In het tweede kwart zullen veel subtoppers strijden voor een plaats bij de laatste vier. Kanshebbers in dit kwart zijn Mensur Suljovic, Daryl Gurney, Jelle Klaasen en Rob Cross. Gezien de vorm van dit jaar lijkt Cross de tegenstander van Van Gerwen te worden in de halve finale.

In het derde kwart zal normaliter Peter Wright de sterkste speler zijn. Echter kreeg belandde ‘Snakebite’ onlangs in het ziekenhuis in verband met galstenen. De Schot is inmiddels weer thuis, maar het is afwachten of hij in staat is om zijn beste spel te laten zien tijdens het aankomende WK Darts. Wright heeft wel het voordeel dat hij pas op donderdag 21 december zijn eerste ronde wedstrijd speelt. Mocht Wright er vroegtijdig uitvliegen, dan lijkt Lewis de grootste kanshebber op de halve finale.

Tot slot zien we Taylor terug in het laatste speelkwart. ‘’Een kwartfinale tussen Taylor en Anderson lijkt logisch hier. Taylor moet in de eerste ronde al wel meteen oppassen voor Chris Dobey. Dat zou wel een heel triest afscheid zijn voor Phil, als hij dan al sneuvelt op zijn laatste WK’’, aldus Van der Giessen.

Wedden op WK Darts 2018

Bookmaker MrGreen verwacht ook dat Van Gerwen de sterkste speler wordt in zijn kwart. Op een odd voor ‘Mighty Mike’ als winnaar van Q1 staat een odd van @1.15, gevolgd door een notering van @9.50 voor Van Barneveld.

Favorieten voor de andere Q’s zijn Cross @2.65, Wright @2.00 en Anderson @1.83. Mocht Taylor in plaats van Anderson doorstoten in Q4, dan keert Mr Green @2.80x de inleg uit.

Back To Top