skip to Main Content

Van Gerwen ontmoet Lewis in vierde ronde PDC WK Darts

PDC WK Darts. Traditiegetrouw wordt het WK Darts daags na kerst weer hervat met de laatste derde ronde en eerste vierde ronde partijen. Michael van Gerwen en Gary Anderson komen op deze ‘derde kerstdag’ meteen in actie.

De op papier mooiste wedstrijd gaat tussen Van Gerwen en Adrian Lewis. ‘Mighty Mike’ en de voormalig wereldkampioen, inmiddels afgezakt naar de zestiende plaats op de Order of Merit, verschijnen rond 22.45 uur op het podium.

Voor Van Gerwen wordt het waarschijnlijk zijn eerste echte test op dit WK. In zijn eerdere wedstrijden tegen Alan Tabern en Max Hopp werd de Nederlander nog niet uitgedaagd om zijn beste spel te spelen. Ook Lewis heeft nog weinig tegenstand gehad. Tegen Ted Evetts en Darius Labanauskas verloor de Engelsman nog geen set.

Aangezien de twee heren al jarenlang actief zijn in de top van de dartswereld hebben ze al veel wedstrijden tegen elkaar afgewerkt. De laatste vijf ontmoetingen werden gewonnen door Van Gerwen. Voor de laatste zege van Lewis moeten we terug naar 2016. In de finale van de World Cup of Darts won Lewis zijn singlepartij met 4-1 van ‘MvG’.

Anderson tegen Dobey

Ook titelfavoriet Anderson komt vanavond in actie in Alexandra Palace. De tweevoudig wereldkampioen neemt het om 21.30 uur op tegen de 28-jarige Chris Dobey, die de naam ‘Hollywood’ draagt.

Het had weinig gescheeld of Anderson had vandaag niet op het podium gestaan. In zijn derde ronde wedstrijd tegen Jermaine Wattimena kreeg hij namelijk een matchdart tegen. Deze overleefde de Schot, waarna hij de partij alsnog naar zich toe trok. Dobey rekende in zijn derde ronde wedstrijd af met een andere Nederlander: Vincent van der Voort.

Programma WK Darts vandaag

13.45 uur: Devon Peterson – Steve West
15.00 uur: Dimitri van den Bergh – Luke Humphries
16.15 uur: Michael Smith – John Henderson
20.15 uur: Benito van de Pas – Toni Alcinas
21.30 uur: Gary Anderson – Chris Dobey
22.45 uur: Michael van Gerwen – Adrian Lewis

Wedden op darts

Bookmaker Mr Green heeft de favorieten voor de wedstrijden goed in kaart. Een zege van Van Gerwen @1.18 en Anderson @1.15 levert namelijk bijna niets op. Daarom is het interessant om te kijken naar andere weddenschappen. Zo is het bijvoorbeeld lucratiever om de eindstand in sets voor de partij tussen Van Gerwen en Lewis @5.00 te voorspellen. Wij zetten hierbij in op een 4-1 zege voor de Nederlander @3.25.

Back To Top