skip to Main Content

Van Gerwen en Noppert maken nog kans op Players Championship Finals 2018

PDC darts. Vanavond staan in Minehead de halve finales en finale van de Players Championship Finals op het programma. Twee Nederlanders maken nog kans op de titel van dit PDC Major event.

Het mooiste affiche in de halve finale gaat tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. De twee darters die in goede vorm verkeren stonden vorige week ook tegenover elkaar en dit leverde flink wat vuurwerk op. Van Gerwen verloor deze confrontatie en zal vandaag graag revanche willen nemen.

Op weg naar de halve finale won Van Gerwen van Matthew Edgar, Keegan Brown, Stephen Burton en Steve Lennon. Mocht Van Gerwen de finale halen, dan kan hij de Players Championship Finals voor het vierde opeenvolgende jaar winnen.

Noppert gaat voor eerste tv-finale

Naast ‘MvG’ maakt ook Noppert kans op de finale in Minehead. De Fries, die twee jaar geleden de overstap maakte van de BDO naar de PDC, moet in halve finale wel zien af te rekenen met Daryl Gurney. Dit zal een erg zware klus worden.

Voor Noppert is het de eerste keer dat in de halve finale staat van een televisietoernooi bij de PDC. Eerder dit toernooi wist ‘Noppie’ af te rekenen met Rowby John Rodriguez, Mervyn King, Krzysztof Ratajski en Stephen Bunting. Tegenstander Gurney was achtereenvolgens te sterk voor Robert Thornton, Ryan Searle, Brendan Dolan en Chris Dobey.

Programma Players Championship Finals

Halve finale
20.10 uur: Danny Noppert – Daryl Gurney
21.00 uur: Michael van Gerwen – Anderson

Finale
22.00 uur: Noppert / Gurney – Van Gerwen / Anderson

Wedden op darts

Bij bookmaker Mr Green is het mogelijk om te wedden op zowel de halve finale als later op de finale. Van Gerwen @1.61 is ondanks zijn nederlaag van vorige week favoriet in zijn wedstrijd tegen Anderson @2.30. Daarnaast is Gurney @1.44 favoriet in zijn halve finale tegen Danny Noppert @2.75.

Back To Top