skip to Main Content

PDC WK Darts 2018: Nederlandse avond met Van Gerwen, vd Voort en Barney

WK Darts 2018. Na een korte break vanwege de kerstdagen wordt woensdag 27 december het PDC WK Darts gelukkig weer hervat. In de avondsessie staat een mooie Nederlandse clash op het programma.

Voor een plaats in de kwartfinale gaat Raymond van Barneveld het namelijk opnemen tegen Vincent van der Voort. Van Barneveld bereikte de laatste zestien dankzij een knappe zege op Kyle Anderson. ‘The Dutch Destroyer’ liet op zijn beurt niets heel van Steve Beaton.

‘’Dit was misschien wel mijn beste wedstrijd ooit’’, aldus Van der Voort, die vorig jaar tijdens het WK nog kampte met grote rugproblemen. ‘’Ik deed het iets rustiger aan na de eerste twee sets. Ik wist dat ik in goede vorm was, dus hopelijk kan ik dit voortzetten.’’

Ondanks het feit dat beide heren al veel jaren actief zijn op het allerhoogste niveau, stonden ze pas vier keer eerder tegenover elkaar. De huidige head-to-head tussenstand is 4-0 in het voordeel van ‘Barney’. Tijdens de Grand Slam of Darts 2014 stond de laatste ontmoeting op het programma en deze werd met 5-4 een prooi voor Van Barneveld.

Van Gerwen – Price

Na de wedstrijd tussen ‘Barney’ en Van der Voort komt Michael van Gerwen ook in actie in het Alexandra Palace. De huidige nummer één van de wereld gaat het opnemen tegen Gerwyn Price. Deze partij gaat rond 22.00 uur van start.

Van Gerwen is het WK Darts 2018 sterk begonnen. De Nederlander liet een goed niveau zien tegen Christian Kist en gaf tegen James Wilson zelfs niet één leg weg. Tegenstander Price was in zijn eerste wedstrijden te sterk voor Ted Evetts en Ian White.

Gezien de voorgaande wedstrijden zal ‘MvG’ met veel vertrouwen uitkijken naar het treffen met Price. In totaal stonden de twee heren acht keer tegenover elkaar en ‘The Iceman’ wist niet één wedstrijd in winst om te zetten. De laatste confrontatie stond dit jaar tijdens de German Darts Grand Prix op het programma en ging met 6-2 in legs naar Van Gerwen.

Programma WK Darts woensdag 27 december

13.30 uur: Simon Whitlock – Darren Webster
15.00 uur: Alan Norris – James Richardson
16.30 uur: Kevin Munch – Antonio Alcinas
20.00 uur: Peter Wright – Jamie Lewis
21.30 uur: Raymond van Barneveld – Vincent van der Voort
23.00 uur: Michael van Gerwen – Gerwyn Price

Wedden op WK Darts 2018

Bookmaker MrGreen heeft twee duidelijke favorieten aangewezen voor de elfde speeldag van het PDC WK. In de eerste wedstrijd krijgt Van Barneveld @1.38 de voorkeur op Van der Voort @3.10. Daarnaast is Van Gerwen @1.03 natuurlijk favoriet tegen Price @13.00.

Om de weddenschap op ‘MvG’ toch iets aantrekkelijker te maken, kijken we verder dan alleen het inzetten op de winnaar. We kiezen bij deze wedstrijd voor de optie dat Van Gerwen de ‘meeste 180s’ gaat gooien. Op deze weddenschap staat een odd van @1.50.

Back To Top