skip to Main Content

Grand Slam of Darts 2017: Van Gerwen getipt als winnaar

Grand Slam of Darts. Zaterdag 11 november gaat in Wolverhampton een nieuwe editie van de Grand Slam of Darts van start. Nederlander Michael van Gerwen wist het toernooi vorig jaar te winnen en lijkt ook voor deze jaargang de grote favoriet.

Voormalig profdarter Wayne Mardle verwacht dat Van Gerwen het toernooi op zijn naam gaat schrijven. ‘’Zodra hij uit zijn groep komt, wordt het toernooi een lang format. Ik zie niemand hem verslaan in die fase, behalve Gary Anderson (die in de andere helft van het schema zit, red), Raymond van Barneveld en Phil Taylor. Ik zie Van Gerwen hem wel winnen’’, aldus Hawaii-501.

Durrant wordt verrassing van toernooi

Het unieke aan de Grand Slam of Darts is dat er naast PDC-spelers ook diverse BDO-spelers aan het toernooi mee mogen doen. Naast Nederlander Danny Noppert, die vorig jaar de groepsfase wist te overleven, is bijvoorbeeld ook Glen Durrant actief op de GSoD.

Volgens analist Mardle moeten de PDC-spelers veel rekening houden met Durrant, die Lakeside 2017 wist te winnen. ‘’Hij haalt de finale. Die kant van het schema is te doen voor de meeste spelers. Hij is wereldkampioen bij de BDO en heeft dit jaar goede dingen laten zien.’’

Alle Nederlanders op een rij

Om in de knock-outfase te komen zal ‘Mighty Mike’ in de groepsfase af moeten rekenen met Joe Murnan, Ross Montgomery en Rob Cross, de revelatie van dit jaar. Noppert staat in een groep met Daryl Gurney, Darren Webster en Mark Webster.

Ook Raymond van Barneveld maakt zijn opwachting in Wolverhampton. ‘Barney’ gaat spelen tegen Gerwyn Price, Steve Lennon en Jamie Hughes. Jeffrey de Zwaan is de vijfde Nederlander en hij treft Dave Chisnall, Stephen Bunting en Scott Mitchell. Tot slot gaat Berry van Peer, die de WK Finale bij de jeugd vorig jaar verloor, het opnemen tegen Gary Anderson, Simon Whitlock en Cameron Menzies.

Wedden op Grand Slam of Darts

Alle deelnemers komen zaterdag voor de eerste keer in actie. Volgens bookmaker Mr Green zijn de Nederlanders niet allemaal favoriet in hun partij. Toch houden wij goede hoop en maken we een fivefold.

Wanneer er wordt ingezet op Van Gerwen @1.04, Van Barneveld @1.37, Noppert @3.15, De Zwaan @2.63 en Van Peer @4.00 in een combinatie, dan levert dit @11.80x het ingezette bedrag op.

Back To Top