skip to Main Content

Auckland Darts Masters 2018: Nederlanders op weg naar finale

PDC Darts. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn nog steeds in de race voor de titel van de Auckland Darts Masters. De twee Nederlandse darters maken zondag 5 augustus hun opwachting in de halve finale.

De 29-jarige Van Gerwen is deze week voor het eerst sinds 2012 ongeplaatst op een PDC-toernooi en zal daarom snel willen stijgen op de World Series Order of Merit. Tegen Gary Anderson, vorige week nog de sterkste op de World Matchplay, liet hij zich van zijn beste kant zien en won met 10-4.

‘Mighty Mike’ noteerde een gemiddelde van ruim 105 en raakte 50% van zijn dubbels. Na zijn zege op Anderson wacht morgen een nieuwe uitdaging. Dan is Peter Wright, de nummer twee van de wereld, de tegenstander. De twee beste darters van dit moment troffen elkaar dit jaar vijf keer. Drie keer was Van Gerwen de sterkste tegenover twee overwinningen van ‘Snakebite’.

Niveau ‘Barney’ moet omhoog

Van Barneveld bereikte de halve finale dankzij een zege op Mark McGrath. De Hagenaar speelde echter matig en het niveau zal een fors stuk omhoog moeten in zijn halve finale tegen Simon Whitlock.

“Dit was misschien wel de slechtste wedstrijd uit mijn carrière die ik heb gewonnen. Mijn nieuwe set-up werkt geweldig met de finishes, maar scorend lukt het niet op dit moment”, vertelde een ontevreden ‘Barney’.

Daarnaast had Van Barneveld nog een andere verklaring voor zijn matige spel. “Ik heb wat slaapproblemen deze week en ben erg moe. Echter moet ik door blijven vechten en proberen te verbeteren voor mijn halve finale tegen Simon Whitlock.”

Programma halve finales

Zondag 5 augustus (Nederlandse tijd)
08.00 uur: Simon Whitlock – Raymond van Barneveld
09.00 uur: Michael van Gerwen – Peter Wright

Aansluitend wordt de finale afgewerkt in Auckland.

Wedden op darten

Bij verschillende bookmakers is het mogelijk om te wedden op darts. Van Gerwen @1.18 is verruit de favoriet voor zijn partij tegen Wright @4.75 en ondanks zijn matige spel heeft ‘Barney’ @1.81 de beste papieren voor zijn wedstrijd tegen Withlock @2.00. Ook is het mogelijk om te wedden op de eindwinnaar van dit toernooi. Van Gerwen is hier de favoriet, met een odd van @1.30.

Back To Top