skip to Main Content

Bij de meeste bookmakers heb je een oneindige hoeveelheid aan betaalmethodes en is er veel informatie over het onderwerp te vinden. Maar welke methode is voor mobiel wedden het beste of makkelijkste in gebruik? Over het algemeen wil je snel geld kunnen storten bij een bookmaker app en ook is het fijn als uitbetalingen vlot gaan en je snel over geld kan beschikken. Maar dat je bij gebruik van sommige betaalopties een vergoeding moet betalen is weer wat minder.

Wij zetten de voor- en nadelen van een aantal van de meest gebruikte betaalmethodes bij bookmakers op een rij. Lees verder en kom meer te weten over geld storten met Neteller, Skrill, Trustly, creditcards, Paypal en Paysafecard. Sommige opties hebben een handige app beschikbaar en dat is natuurlijk bij betalen met je telefoon helemaal top.

Geld storten met je mobiele telefoon bij een bookmaker

Mobiel geld storten bij bookmakers met Trustly

Sinds een aantal jaar zijn de meeste bookmakers (helaas) afgestapt van Ideal. Waar je vroeger simpel geld kon storten op je account via je mobiel bankieren app is dat nu vaak niet meer mogelijk. De meeste bookmakers zijn overgestapt op Trustly. Waarschijnlijk is dit voordeliger voor de bookmakers, voor de gebruikers is het er echter niet makkelijker geworden.

Veilig geld storten, maar wel omslachtig

Met Trustly kan je geld storten via je bankrekening, het geld staat direct op je account. Trustly is een veilige manier om geld te storten bij bookmakers, maar wel een omslachtige manier. Je moet namelijk twee handelingen verrichten om het geld te kunnen storten. Eerst moet je inloggen bij Trustly, dit doe je met je bankkaart reader. Daarna moet je nog een keer met je bankkaart reader een code scannen om daadwerkelijk het geld te kunnen storten.

Niet mogelijk via mobiel bankieren app

Dit alles kan je bij Trustly niet doen met je mobiel bankieren app, zoals dat wel kan bij Ideal. Je kan dus alleen een storting kan doen wanneer je je bankpas en een reader bij je hebt. Vanwege de vrij omslachtige manier om geld te storten is dit niet onze favoriete betaaloptie. Als je bijvoorbeeld voor een grote wedstrijd nog snel wat geld wil storten bij een bookmaker of als je live wilt wedden dan is het hartstikke irritant wanneer dat lang duurt.

Geld storten bij bookmakers met Neteller

Neteller is een online wallet en kan erg handig zijn wanneer je geld wil storten met je mobiele telefoon. Neteller is beschikbaar bij zo’n beetje alle grote bookmakers. Het wordt in het buitenland veel gebruikt, met name door professionele bettors.

Storten met iDeal en meer

Je kan Neteller het beste zien als een online portemonnee/bankrekening. Wanneer je een Neteller account hebt kan je geld storten, opnemen, versturen en betalingen doen. Geld storten kan onder andere via Ideal, Trustly, Paysafecard en via je credit card.

Het aanmaken van een account is binnen een paar minuten gedaan. Je vult simpelweg al je gegevens in en maakt een pincode aan en klaar. Zodra je je email hebt geverifieerd kan je geld storten.

Geld staat direct op je account

Wanneer er geld op je Neteller account staat kan je ontzettend makkelijk een storting doen bij je favoriete bookmaker. Je gaat simpel weg naar deposit, vult het bedrag in dat je wil storten, klikt daarna op Neteller en vervolgens krijg je een inlogscherm te zien. Nadat je hebt ingelogd moet je je pincode invoeren en het geld staat op je account. Direct.

Snelle uitbetalingen via Neteller

Nu het grote voordeel van deze betaaloptie ten opzichte van Trustly of een andere bankoverschrijving. Neteller is een stuk sneller, zowel bij het storten als het opnemen. Je geld staat namelijk ook direct op je account wanneer je laat uitbetalen door de bookmaker. Dit is de voornaamste reden dat zoveel mensen Neteller gebruiken. Doordat je geld direct op je account staat kan je heel makkelijk switchen van bookmakers. Dit is iets wat behoorlijk in je voordeel kan werken omdat je bij elke weddenschap die je doet de beste odds en noteringen kan zoeken.

Neteller app

Neteller heeft ook een overzichtelijke app, waardoor je makkelijk geld kan storten naar je favoriete bookmaker op je mobiel.

Anoniem geld storten bookmakers

Naast dat je makkelijk van bookmaker kan switchen, zonder te wachten op je geld, heeft het gebruik van Neteller nog een voordeel: anonimiteit. Bij de meeste bookmakers moet je een kopie van je paspoort opsturen voordat je geld kan opnemen. Wanneer je via een online wallet geld stort hoeft dit niet. Daarnaast staan je stortingen bij de bookmakers ook niet op je bankafschrift, wat voor sommige mensen ook een fijn gevoel is.

Gratis creditcard kan heel handig zijn

Bij Neteller kan je gratis een digitale creditcard aanvragen. Deze creditcard wordt gekoppeld aan je account. Wanneer je iets betaalt met de creditcard wordt dit uiteindelijk van je Neteller account afgeschreven. Dit kan een handige optie zijn om geld te kunnen storten bij bookmakers die alleen creditcards accepteren. Daarnaast kan je gratis een mastercard pinpas aanvragen. Hiermee kan je gewoon pinnen zoals je ook kan met je bankpas, maar dan dus met je Neteller account.

Vergoeding per storting en uitbetaling

Neteller heeft natuurlijk ook nadelen. Zo betaal je per storting een fee van 2,5%. Wanneer je dus 100 euro op je account zet, staat er daadwerkelijk 97,50 euro op je account. Naast de stortings fee is er ook nog eens een withdrawal fee van 3,9%. Dit zijn geen gigantische hoge percentages, maar als je met een klein budget wedt dan is het toch zonde.

Geld storten bij bookmakers met Skrill

Naast Neteller is er nog een grote en bekende speler in de online wallets, Skrill. Deze betaalmehtode werkt eigenlijk precies hetzelfde als Neteller. Je hebt een online bankrekening/portemonnee waarbij je ontzettend eenvoudig geld van de ene naar de andere bookmaker kan verschuiven. Het aanmaken van een account is ook hier ontzettend simpel.

Het geld storten, opnemen en versturen bij Skrill gaat eigenlijk hetzelfde als bij Neteller. Je kan onder andere geld storten via Ideal, Kiarna, Trustly, Creditcard en paysafecards. Ook Skrill heeft een mobiele app, wat het makkelijk maakt om geld te storten via je mobiel.

Fees Skrill en promoties

Bij Skrill betaal je een fee van 1% om geld te storten op je account. Om geld op te nemen naar je bankrekening betaal je een vaste fee van € 5,50, geld opnemen naar je creditcard heeft een fee van 7,50%.

Skrill heeft net als Neteller ook de nodige promoties bij ontzettend veel bookmakers. Het gaat hierbij meestal om een first deposit bonus waarbij je ofwel een aantal free bets krijgt ofwel extra speelgeld.

Geld storten bij goksites met creditcard

Wereldwijd is de creditcard de meest aangeboden en gebruikte methode om geld te storten en op te nemen bij bookmakers. In Nederland is het gebruik van de creditcard lang niet zo populair als in andere landen, maar het kan wel een handige manier zijn.

Aanvragen

Een credit card kan je aanvragen via je eigen bank maar ook bij andere organisaties – zo heeft bijvoorbeeld de ANWB ook een creditcard. Online zijn er veel websites die creditcards vergelijken. Bij een creditcard kan je zelf instellen wat je bestedingslimiet is. Bij de meeste creditcards moet je aan het eind van de maand het geld terug betalen dat je via de card hebt uitgegeven.

Bookmakers uitbetalingen naar credit card

Geld storten via een creditcard is heel eenvoudig. Je klikt wederom op deposit en selecteert dan de creditcard optie. Je krijgt vervolgens een venster te zien waar je je kaartnummer, vervaldatum en cvc code moet invullen. Je geld staat direct op je account.

Je gewonnen geld kan je door de bookmakers ook laten uitbetalen naar je creditcard. En daarna kan je via je creditcard het geld weer naar je bankrekening sturen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je bankrekening direct koppelen aan je bookmakersaccount en het geld direct op je bankrekening te laten storten.

De voor- en nadelen van een creditcard

Een voordeel van de creditcard is dat je geld niet direct van je bankrekening gaat en je vaak tot het eind van de maand hebt om daadwerkelijk te betalen. Dit is natuurlijk ook meteen een risico, want als je teveel geld vergokt en je aan het eind van de maand niet kan betalen heb je een probleem.

Makkelijk switchen van bookmaker

Een ander voordeel is hetzelfde als bij Neteller en Skrill, je kan makkelijk switchen van bookmaker. Over het algemeen krijg je je opgenomen geld sneller via je een creditcard dan bij een bankoverschrijving, het duurt echter nog steeds langer dan bij een online wallet.

Mobiel geld storten met Paypal

In Nederland is het helaas sinds een aantal jaar niet meer mogelijk om via Paypal geld te storten/opnemen bij bookmakers. Dit heeft te maken met een verandering in de wet- en regelgeving. Het is goed mogelijk dat in het najaar van 2021 Paypal wel weer een optie is, dan verandert de wet- en regelgeving namelijk omtrent gokken in Nederland. Vanaf dit moment is de markt open waardoor er veel meer bookmakers voor Nederlanders beschikbaar zullen zijn.

Wellicht de beste betaalmethode

Paypal is misschien wel de grootste online wallet ter wereld. Vrijwel iedereen kent het en ook in Nederland wordt het door ontzettend veel mensen gebruikt. Paypal werkt heel makkelijk en snel. Het geld dat je stort staat direct op je account en ook de uitbetalingen worden direct afgehandeld.

Met Paypal gratis geld storten en opnemen

Wanneer je een account hebt aangemaakt kan je geld storten via Ideal maar je kan ook je bankrekening of je creditcard koppelen. Het storten van geld en opnemen van geld met Paypal kost helemaal niks, maar bookmakers kunnen wel een fee vragen als je met Paypal stort.

Zodra Paypal beschikbaar is in Nederland is dit in onze ogen een van de beste opties om geld te storten en op te nemen. Met Paypal kan je ook makkelijk geld storten via je mobiel.

Geld storten bij bookmakers met Paysafecard

Een laatste veel gebruikte optie om geld te storten bij bookmakers is de Paysafecard. Dit is een prepaid kaart waar geld op staat. Elke kaart heeft een unieke 16 cijfercode. Een Paysafecard heeft een waarde van 10, 25, 50 of 100 euro.

Overal te koop

Je kan een Paysafecard in veel verschillende winkels kopen, bijvoorbeeld bij Albert Heijn, Kruidvat en tankstations als Shell en Esso. Daarnaast kan je ze ook heel makkelijk online kopen maar dan betaal je vaak wel nog één of twee euro servicekosten, waardoor je dus meer betaalt dan dat je krijgt.

Uitbetalingen naar Paysafecard niet mogelijk

Wanneer je een Paysafecard hebt is een storting doen behoorlijk eenvoudig. Je logt in bij je favoriete bookmaker, klikt op deposit en klikt paysafecard aan. Dan vul je in hoeveel geld je wil storten, je hoeft niet direct het hele bedrag van de kaart te storten. Daarna krijg je een scherm waar je de code moet invullen. Het geld staat vrijwel altijd direct op je account.

Je kan echter geen geld opnemen met je Paysafecard. Je gewonnen geld moet je dus op een andere manier uit laten betalen, bijvoorbeeld via een bankoverschrijving.

Er gaat soms wat mis

In drukke periodes kan er nog wel eens iets mis gaan bij het geld storten met je mobiel met een Paysafecard. Soms gaat er iets fout bij Paysafecard zelf of bij de bookmaker. Het kan ook zijn dat het wat langer duurt voordat je geld op je account staat.

Wanneer je geld na vijf minuten nog niet op je account staat raden wij je aan om contact op te nemen met de klantenservice. Zelf hebben we al meerdere keren meegemaakt dat er wat fout ging maar e.e.a. werd altijd snel rechtgezet en we kregen altijd direct ons geld.

Voor- en nadelen Paysafecard

Bij vrijwel elke grote bookmaker kan je betalen met een Paysafecard. De cards zijn anoniem en op zich is het een mooie manier om geld te storten. Het grootste nadeel is echter dat je bij de meeste bookmakers een fee betaalt bij het storten. Bij Unibet is dat bijvoorbeeld 3%.

De paysafecard is wel een mooie optie wanneer je via je mobiel een storting wil doen. Ben je bijvoorbeeld onderweg en wil je toch nog even snel wedden op een wedstrijd dan kan je makkelijk online een kaart kopen en binnen een paar tellen het geld storten.

Back To Top