skip to Main Content

Cash Out tijdens de wedstrijd

Bij steeds meer bookmaker apps is de cash out optie beschikbaar. Bij veel spelers die (met name) wel eens een combi bet plaatsen, rijst zo nu en dan de vraag of ze moeten laten uitbetalen of de weddenschap moeten laten staan. Het kan voor slapeloze nachten zorgen als je net de verkeerde keuze maakt. In dit artikel meer informatie over cash out bij gokken op sport, wat je ermee kunt en wanneer je het gebruikt.

Weddenschap eerder laten uitbetalen met Cash Out

Wat is cash out precies?

Bij de ene goksite wordt het cash in genoemd, bij de ander cash out. Het betekent allebei hetzelfde en het werkt eigenlijk heel simpel. Met de cash out optie kan je een geplaatste weddenschap eerder laten uitbetalen. Hierdoor kan je je winst veiligstellen óf je verlies beperken.

Weddenschap eerder uitbetalen

Bij de meeste bookmakers apps kan je zowel tijdens als na een wedstrijd eerder laten uitbetalen. Hiermee kan je inspelen op de gebeurtenissen gedurende de wedstrijd. Had je van tevoren bijvoorbeeld verwacht dat een ploeg makkelijk zou winnen maar stellen ze toch teleur tijdens de wedstrijd, dan kan je snel de bet uitcashen.

Cash out hoger of lager

De bookmaker schat continu in wat jouw weddenschap waard is. Stel, je hebt een combinatieweddenschap waarbij drie ploegen moeten winnen. Wanneer de eerste ploeg al heeft gewonnen zal je cash out bedrag direct stijgen, als de tweede ploeg echter achter komt zal die meteen weer dalen. Dit geldt ook voor andere gebeurtenissen tijdens de wedstrijd, bijvoorbeeld bij een rode kaart. Dat heeft direct invloed op de waarde van je bet. Daardoor is het belangrijk dat je de wedstrijden in de gaten houdt en op tijd anticipeert.

De bookmaker houdt ook rekening met welke wedstrijden er in je combi weddenschap zitten. Heb je bijvoorbeeld twee wedstrijden met een odd van 1.30 en één wedstrijd van 2.00, dan zal de waarde van je bet pas echt gaan stijgen als wedstrijd met de hoge odd goed is.

Cash-out optie kan tijdelijk bevriezen

Doordat de bookmakers continu jouw bet in de gaten houden en het bedrag veranderen kan het ook voorkomen dat je even je weddenschap niet kan cashen. Dit gebeurt met name wanneer er iets belangrijks gebeurt in een wedstrijd. Wanneer een team scoort, een penalty krijgt of een rode kaart bijvoorbeeld. Dit heeft natuurlijk grote invloed op je bet en daarom zal de cashout optie in je bookmakers app bevriezen. Zodra deze gebeurtenis weer voorbij is zal je (waarschijnlijk) een aangepaste prijs krijgen voor je weddenschap.

Een deel van je weddenschap uitbetalen

In verschillende bookmaker apps kan je ook een deel van je weddenschap uitbetalen en het andere deel laten staan. Hiermee kan je bijvoorbeeld je inleg alvast laten betalen en de rest door laten spelen. Onder andere de William Hill app biedt deze optie aan. Er staat dan een schuifje bij je bet, die duidelijk laat zien welk bedrag je uitcasht, welk bedrag je laat staan én welk bedrag je dan nog kan winnen. Dit is vooral een fijne optie wanneer je een combinatie bet hebt geplaatst.

Cash out live bet

Wanneer je een live weddenschap hebt geplaatst is de cash out optie vaak ook erg handig. Het komt natuurlijk regelmatig voor dat een favoriete ploeg achter komt in de wedstrijd. Als bijvoorbeeld Manchester United tegen Crystal Palace speelt zal United de favoriet zijn. Voor de wedstrijd zal de odd dan ook niet bepaald hoog zijn. Als ze echter achter komen in de wedstrijd schieten de odds vaak omhoog. Wanneer je dan inzet op United to Win en ze maken gelijk, kan je vaak je bet uitbetalen met winst.

Inzet veiligstellen én nog meer winst

Als je kijkt naar een wedstrijd kan je vaak wel inschatten of ze nog wel gaan winnen of dat het waarschijnlijk uitdraait op een gelijkspel. Wanneer je je bet kan uitcashen voor winst dan kan je ervoor kiezen om een deel van je winst in te zetten op een gelijkspel of bijvoorbeeld op een handicap als je denkt dat United nog dik gaat winnen. Hiermee kan je je inzet alvast veiligstellen én zelfs nog meer winst maken dan wanneer je je weddenschap zou laten staan.

Cash out combinatie weddenschappen lastig

Bij combinatieweddenschappen is de cash-out optie vaak het lastigst om in te schatten. Als je een bet maakt met een stuk of zes ploegen to win en je kan bijvoorbeeld 200 euro winnen, ga je dan cashen als die op 75 euro staat of wil je meer? Het is handig om van tevoren te bepalen bij welk bedrag je gaat cashen. Houdt hierbij rekening met welk bedrag je hebt ingelegd en welk bedrag je ‘kan missen’. Het is natuurlijk zo dat je uiteindelijk alleen je inzet verliest, maar als je eerder op de dag ook al een aantal weddenschappen fout had dan is het toch pijnlijk als je een cash out optie van 75 euro hebt afgeslagen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zeer pijnlijk wanneer je een bet uit casht, die uiteindelijk wel goed is.

Je bet eerder laten uitbetalen of niet?

Je kan bijvoorbeeld van tevoren bepalen dat je ergens rond de helft van de winst serieus nadenkt over de cash out optie. Stel dat je 200 euro kan winnen en de cash-out staat op 100 dan is dat een goed moment om erover na te denken. Houd hierbij rekening met welke wedstrijden er nog komen en welke er juist al geweest zijn. Komen de makkelijkere wedstrijden nog of moet juist de risicovolle wedstrijd nog?

Je weddenschap verzekeren

Een andere optie om naast de cash out ook te overwegen bij een combinatie bet is om je bet te “verzekeren”. Dit speelt met name wanneer je combi bet nog afhangt van één wedstrijd. Stel je combi bet is 200 euro waard en hangt alleen nog af van Barcelona dat moet winnen van Levante. De odd voor Barca zal behoorlijk laag zijn, maar je zult net zien dat Levante weet te stunten. Dan kan je je bet verzekeren door in te zetten op Levante or draw. De notering zal behoorlijk hoog zijn, waarschijnlijk rond de 4.00 of 5.00. Wanneer je dan 50 euro inzet win je sowieso rond de 150 euro ongeacht het resultaat.

Deze optie is echt alleen te overwegen als je weddenschap nog van één wedstrijd afhangt. Als je dit bijvoorbeeld bij twee wedstrijden doet kan je niet alles verzekeren. Je kan niet én de tegenstander draw no bet van twee wedstrijden coveren én je combi bet houden. Er zal altijd één van de twee niet goed gaan, wat ook nog eens maakt dat je beide weddenschappen kan verliezen.

Favorieten en één risicovol duel samenvoegen

Een laatste tip is een combinatie bet te creëren van een hele rits favorieten. Bijvoorbeeld Ajax, PSV, Barcelona, Real Madrid, City en Bayern to win en daarbij één risicovolle wedstrijd toe te voegen. Wel een wedstrijd waarbij je denkt dat de ploeg gaat winnen, maar waarbij de odd een stuk hoger ligt. Het liefst moet deze wedstrijd als laatste van de hele rij gespeeld worden. Doordat de laatste wedstrijd een hoge odd heeft zal de totale odd ook behoorlijk hoog liggen.

Wanneer al de favorieten al gewonnen hebben en de bet nog afhangt van de laatste wedstrijd kan je dus kiezen om je bet te verzekeren zoals hierboven beschreven. Maar de cash out optie zal ook al behoorlijk hoog liggen. De bookmakers zullen toch enigszins angstig zijn en ondanks dat de hoogste odd van je bet nog moet komen, zal de cash out al aardig richting je originele winst gaan.

Nieuwkomers

Ben je helemaal nieuw in sports betting dan is de info op deze pagina wellicht wat overweldigend. Lees eerst eens gids voor beginners door en zie hoe het allemaal in zijn werk gaat. Voor casino liefhebbers is er Online gokken voor beginners, een aparte gids met informatie voor beginners.

Back To Top